Ga naar de inhoud

Lipservice

Wou ik hier het woord ‘zoenseizoen’ deponeren (vanmiddag door mij bedacht), geeft Google 154 treffers…

Het woord kwam bij me op doordat ik enigszins opzag tegen de dag van morgen, als de werkplek verandert in een afwerkplek waar we massaal lippendienst bewijzen aan de kleegaatjes (53 hits).  Nou ja, laat ook maar, ik zie dat zero me voor is en dit onderwerp vandaag uitputtend behandelt.

Ter plechtige afsluiting van de feestdagen deze welgeschapen kerstboom, die al op Nieuwjaarsdag op de Manegebrug lag, afgedankt, zich afvragend wat hij verkeerd had gedaan.

 

Nog drie jaar een beetje Pokon en hij had zo op de Grote Markt gekund.

6 reacties op “Lipservice”

 1. Dank voor de eer, die me eerlijk gezegd ook wel toekomt aangezien ‘zoenintentie’ tot vandaag 0 hits gaf op google (en inmiddels een paar).

 2. Marius (RaDa-reda)

  @zero: ‘Zoenoverlast’ geeft er twee, al kan ik er zo gauw geen voorbeelden van vinden in de stukjes waar Google naar verwijst. Hoe dan ook, wenkende perspectieven voor het twaalfletterlingo!

 3. Wat een contrast vandaag: Amsterdam is Anton Pieck-besneeuwd en uitstekend begaanbaar, maar Haarlem was een grauwe, benevelde IJskoningin, waardoor ik mij ook vanavond weer langdurig over de diverse bestratingen in de geliefde moederstad moest buigen, en aanzienlijk langduriger en gedetailleerder dan ik wenste; want het ijzelpatroon was zeer gevarieerd en verraderlijk. Wat met name opviel: die vermaledijde sierbestrating met betonklinkers uit de jaren zeventig (nog aanwezig) in de Gierstraat, Lange Veerstraat en Kleine Houtstraat was uitstekend begaanbaar, ook de rode klinkers in het hart dier straten in Hartje Haarlem.

  Maar de eerder bij RaDa besproken RoLo was helemáál niet ijzelbestendig! het was, een Rode Glijer was het geworden in de Kruisstraat, de Jansstraat, de Groote Houtstraat! Ze moeten die steentjes in Vancouver onder het ijs leggen. Ik heb drie fietsers plat op hun bek zien gaan.

  Voor de concrete ambtenaartjes die díe concrete steentjes hebben bekokstoofd, zou ik zeggen: neem dat even mee in de efeluásie in mei of zo.

  Het ergste waren trouwens de Groote Markt, de Koningstraat en het Verwulft. Dat was wel grappig: er was kennelijk iets in het stadhuis geweest; nieuwjaarsreceptie? En de mensen kwamen daar vandaan uit de poort, op hun fiets springend. Bij het tegenovergelegen horeca-etablissement stond een personeelslid in de deuropening te waarschuwen: de eerste bocht is glad. Een van de recipiënten sprong op zijn jaren vijftig model herenfiets en riep luchtig: nee hoor, die gladheid valt best mee!
  Ben benieuwd wie dat was en hoeveel meter hij heeft gefietst. Nee, Marius was het niet. Het was zo’n fluffy man, met mooie net te vette krullen en dito wangetjes van het ook overigens luchtige type.

 4. Nee, zeker niet Marius, Marius. Het was zo’n man met een moderne hoed zoals zijn vader nimmer droeg, zijn grootvader ook niet; met een geaffecteerd stemgeluid. Tanig was hij ook niet. Kranig zéker niet. Is dat het middenveld? Achter het doel zou ik hem al onduldbaar vinden als keeper. Hij was de yup met de zogenaamd Designer Bag van Dirk (van den Broek, niet Scheringa), destijds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *