Ga naar de inhoud

Maatschappelijk middenveld

Het viel gisteren allesbehalve mee om het maatschappelijk middenveld te bereiken. Bij het Kenaupark tol ik om mijn as, ai! ijzel! en niet zo’n beetje!! We schuifelen door, voetje voor voetje. Desnoods waren we op onze sokken gegaan, het is maar eens per jaar nieuwjaarsreceptie.

De rij naar de Gravenzaal is ongekend lang. Onder Pop was het nóóit zo druk, cohesie en saamhorigheid lopen de spuigaten uit tegenwoordig. Binnen schudt het maatschappelijk middenveld handen, klutst meningen, mengt stemmen tot een machtig, aanhoudend, monohaarlems wah-waah-wah-wah-waah-waah.

Hier moet je van houden, als vertegenwoordiger van bond, raad, partij, sector of belangengroep, hier moet je er stáán. En ware klasse verloochent zich niet. D66-raadslid Louise van Zetten beheerst de verplichte figuren als geen ander. “Daar heb je Cornelis!” zegt ze tegen me en werpt zich zonder aarzeling met een achterwaartse schroef in de dichte mensenzee; twee tellen later duikt ze tien meter verder weer op, pal onder het haringprikkertje van voormalig VVD-gedeputeerde Mooij! In Harderwijk zwemmen dolfijnen die na jaren intensieve training niet aan haar techniek kunnen tippen! En dan hoeven die nog geen vol wijnglas mee te voeren.

Om 19 uur glibberen we over de Grote Markt, grotegoden, wat is het glad. Ongedeerd bereiken we Hotel Frans Hals in de Damstraat. Ai, te ver doorgeschoten, we moesten bij Koops zijn, dus terug. Binnen is gestrooid.

Binnen is het goed. We blijven lang, tot ik op een gegeven ogenblik meen Louise van Zetten uitgelaten zwaaiend voorbij te zien glijden op een monocycle, één been op het zadel, het andere als in een circusact hoog gestrekt.

“Zag ik dat goed?”, vraag ik aan enkele resterende vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld. We worden het niet eens.

.

2 reacties op “Maatschappelijk middenveld”

  1. He, en die voormalig gedeputeerde Mooij; kon hij nog wel op een normale manier door de Gravenzaal wandelen? Heb jij hem nog geobserveerd? En alle “Louises”, die ik ooit heb ontmoet in m’n leven waren “Multi-taskers”, dus dat verbaast mij helemaal niets…Zo Cool!, als je Louise heet en dan zo een indruk achter kan laten!!!

  2. Lieve mensen lees dit nog eens:
    “Daar heb je Cornelis!” zegt ze tegen me en werpt zich zonder aarzeling met een achterwaartse schroef in de dichte mensenzee; twee tellen later duikt ze tien meter verder weer op, pal onder het haringprikkertje van voormalig VVD-gedeputeerde Mooij! In Harderwijk zwemmen dolfijnen die na jaren intensieve training niet aan haar techniek kunnen tippen! En dan hoeven die nog geen vol wijnglas mee te voeren. ”
    Wat een juweeltje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *