Ga naar de inhoud

Dik belegd

Anton Pieck legt het er weer veel te dik bovenop, zouden we gezegd hebben als dit een prent was geweest.  Het is Stempels, waar ze niet aan terrasverwarming doen, vanmiddag om half zes.

We kwamen er langs op weg naar naar het Rosenstock-Husseyhuis, waar accordeoniste en mens-met-het-hart-op-de-juiste-plaats Fredie Kuiper restaurant/MBO-vakopleidingsproject  De Kloosterkeuken maandelijks een welverdiend literair-musicaal oppeppertje geeft (ze hebben te lijden onder de reparatie van de Melkbrug, vandaar). Vandaag Renate Dorrestein, Lilian Blom, Marijke Lodeweegs, Sylvia Hubers, zangduo Lolita Hooglugt & Michaela Bijlsma. Voorwaar niet niks! Zonder uitzondering prima in vorm, evenals de keukenploeg. Het eten was voortreffelijk. Toen we teruggingen lag de sneeuw er stil en quasi-onschuldig bij, nagenietend van de verkeersinfarcten die hij in de regio had veroorzaakt. Op de hoek Jansstraat-Ridderstraat werden we aangestaard door deze meneer. Met stropdas.

“Hij is echt cool”, zei een meisje dat er net als wij bij bleef stilstaan. Omdat de fotoapparatuur hem helaas niet scherp kreeg, hier nog een zwartwitpoging.

De andere foto’s zijn ook mislukt, maar wie schitterende snowscapes wil zien, hoeft gelukkig niet eens de deur uit.

7 reacties op “Dik belegd”

  1. Geweldig Ampelmxc3xa4nchen, die sneeuwman. Maar welke toerist staat daar nou naast?

  2. Nou, dat heb ik; mijn belangrijkste argument om Nederland te verlaten(“we hebben geen echte winters meer”)aan gruzelementen gesneeuwd en gevroren. Maar wel fijn dat ik zo perfect op de hoogte blijf…in woord en beeld. Genieten daar!

  3. Ook de foto-chips in camera’s zijn niet berekend op extreem winterweer. Ik vermoed dat de opwarming van de aarde een complot van de siliconen-industrie is.

  4. @Cees: ik begreep altijd dat je gehecht bent aan SchaatsWinters. Voorlopig mis je alleen dunne laagjes borstplaat. Zit je toch beter op je landjegoedje in de zon aan het strand onder je palm.

    Vanmorgen een mopperige Fries op de radio, tegen extra zoutwinning voor pekel, omdat de Meren dan gaan dalen. Hij zei: “De pekel op? belachelijk; we hebben nu tien dagen een KWAKKELwinter. Dat ís helemaal geen winter! Zout nou gauw op!”

    Haarlem was maandag bloedglad, maar geen pekelwagen te zien.

  5. @iamzero: ja, bij nader inzien zijn sneeuwmannen en -vrouwen eigenlijk -poppen. Beetje sexeloos; koudbloedig natuurlijk ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *