Ga naar de inhoud

Onvermoede apparaten

Denk niet dat ik een apparatenman ben – ik word al zenuwachtig als ik de batterijen van de wekkerradio moet vervangen. Toch verkneukel ik me steeds vaker over de onvermoede apparaten en machines die ik her en der aantref. Bediend door mannen die daar allerminst nerveus van worden en kundig opereren.

Vanochtend stonden er auto’s van een verhuisbedrijf en een glaszetter in de straat, en een aanhangwagentje waar dit rupsvoertuigje vanaf kwam.

En dat rupsje ontpopte zich na een paar drukken op de knop tot een vlinder vierpotige spin. Een spin waaruit een telescopische paal oprees (‘ja, het is een mannetje’, merkten de mannen zeer pertinent op toen ik belangstelling vor hun bezigheden toonde). Aan die paal hing dan weer een kabel met een haak, waaraan een bankstel kon bungelen, dat de verhuizers nadat het raam door de glaszetters was verwijderd…

Afijn, ze waren goed bezig, die mannen. Zo mag ik dat graag zien.

 

2 reacties op “Onvermoede apparaten”

  1. Ik heb even gebladerd. Prachtige apparaten daar bij jullie.

    Ik zou daar bijna voor gaan verhuizen.
    Maar ik ben onhandig en a-technisch.

    Daarom blijf ik zoveel mogelijk weg bij alle apparaten.

    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *