Ga naar de inhoud

Energietekort

De Heilige Drie-eenheid van de moderne lifestyle? Liefde & Passie (twee ingrediënten van het brood van AH), uiterlijke schoonheid & … oh, nee, ik ga niet smokkelen met die ampersands, het wordt een Heilige Vijf-eenheid want een perfecte gezondheid hoort er natuurlijk ook bij en dan het onderwerp van vandaag, tomeloze altijdbruisende ENERGIE.

Energie staat goed aangeschreven, je hoort er nooit een kwaad woord over, en zodra je je energie voelt slinken, word je geacht de inzinking krachtdadig te bestrijden met alle pepmiddelen die vrij in de handel verkrijgbaar zijn. 

Gisteren had ik geen energie. Net genoeg om op te staan, slappe thee te zetten, een suf muziekje op te zetten en het verder wel best te vinden. Ik wilde niks en hoefde ook niks, kwam dat even goed uit! Eerst vertrouwde ik het niet helemaal – zou er per ongeluk niet toch nog energie komen, zomaar een impuls? – maar er diende zich gelukkig niets aan. 

Ik had er het ideale boekje bij, van iemand gekregen. Nicholas Drayson, heette de mij onbekende schrijver van A Guide to the Birds of East Africa– een grappige, goedgeschreven, pretentieloze roman. De blaadjes sloegen zich als vanzelf om, het boekje eiste niets van me behalve dat ik meeleefde met Mr Malik, een bescheiden, goeiige Aziaat in Kenia, die naar de hand dingt van de weduwe Rose Mbikwa en die een malle weddenschap afsluit met zijn poenige, net iets te jofele rivaal. En jawel, op het jaarlijkse bal, in de laatste alinea… 

Conclusie: ook zonder energie (en passie) kun je woest genieten! 

.

2 reacties op “Energietekort”

  1. Energie is er gewoon. Alleen hoe het wordt opgewekt is vaak een discussie. Daar hoor je wel eens een kwaad woord over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *