Ga naar de inhoud

Antonia

Minister Guusje ter Horst zou in Noord-Holland een vrouwelijke Commissaris van de Koningin prefereren als opvolger van Harry Borghouts, zo liet zij doorschemeren toen zij de profielschets in ontvangst nam.

Verder beklemtoondede minister van Binnenlandse Zaken tijdens de Statenvergadering van 17 januari dat over de namen van toekomstige sollicitanten absolute geheimhouding dient te worden betracht. Naar die wens zal het RaDa zich uiteraard voegen, vandaar dat wij hier slechts de foto publiceren waarop wij beslag wisten te leggen – zonder de naam.

Het gaat om een oude bekende van het RaDa, ooit zelfs knuffelgedeputeerde, die (de voorkeur van de minister indachtig en erop speculerend dat een seksetest niet onder de standaard benoemingsprocedure van een CvdK valt) zijn vrouwelijke kanten opzichtig heeft geaccentueerd teneinde meer kans te maken op een comeback in het provinciebestuur.

Het heeft er de schijn van dat hij/zij zich bij de keuze van zijn/haar coiffure heeft laten inspireren door een bekende persoonlijkheid.

(P.S. In Richards Hoek trouwens nog zo’n hybride type.)

3 reacties op “Antonia”

 1. Ik denk dat de door Guus gevraagde combinatie geheimhouding plus voorkeur vrouw voortkomt uit de gedachte dat, wanneer dit kabinet straks met donderend geraas in elkaar is gelazerd, zij zichzelf als kandidaat ziet, net als dat netelenbos indertijd.

 2. Wedden dat Tineke N. onze nieuwe zal zijn…Zij wist zich al in de H’lemmermeer er al tussen te wurmen! Let maar op…Ze zit verlegen om werk, is vrouw, en is in de buurt….

 3. én ze is natuurlijk nadrukkelijk onzichtbaar in vergelijking met haar idool Neelie Kroes, Smit, Peper, of hoe de vlag er nu ook maar bijhangt.

  Maar Guusje moet die Tineke niet. En volkomen terecht. Guusje wordt het ook niet. Die wil en zal, en moet nog minstens vice-premier worden; en terecht!

  Vergelijk haar uitspraken met die van de premier. Aan helderheid en bestuurlijke visie is er dan nogal een verschil: “onderhandel met de Taliban” versus “veeg uw stoepje schoon, zelf doe ik dat niet, en mijn vrouw vindt dat nog knap gecompliceerd.”

  Ik herinner nog maar eens aan een eerder commentaar mijnerzijds: Balkenende heeft zijn hyperdure appartement in Domburg te danken aan de geliquideerde Endstra, kleinzoon van de Endstra die in de oorlog dure woningen in Zuid confisqueerde; pulsde van de joden. Sinds die erfenis mij ter oren kwam ben ik wel wat milder over Willem van de Apollolaan: het is erfelijk geweest; zeg maar.

  Is Holleeder wellicht een wrakend Joodje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *