Ga naar de inhoud

Doorplakken

Veel zaterdagse bedrijvigheid rond het best bestudeerde aanplakbord bij de gemeenteraadsverkiezingen 2010. De VVD manifesteerde zich voor het eerst aan het Staten Bolwerk, met twee posters.

De ene toont een stads stilleven met vuilniszakken, fietswrakken en een slordig geparkeerd winkelwagentje. Op de bijna blinde  muur die als decor dient, is ‘fuck…’ geklad, door slechte mensen of campagnemedewerkers. ‘SCHOON IN DE BUURT’ staat erboven; eronder ‘DIKKE BOETE, Haarlem! Leefbaar’ (en het is aan onze lenige geest om de verbanden aan te brengen).

De ander VVD-poster (rechtsboven: ‘Zuinig met uw geld / Slank stadhuis’) heeft bril en voorhoofd van CDA-lijsttrekker Merijn Snoek afgeplakt, maar het zij gezegd, daar ging al geen enkele wervingskracht meer van uit in zijn schunnige toestand. D66 had gisteren háár gehavende biljet overgeplakt met een kleiner (ANDERS, Anders Ja D66, staat er nu).

2D-politiek, campagnevoeren in het platte vlak, daar zou deze reeks over gaan, maar de SP blijkt nietspecialisten in huis te hebben (niet te verwarren met niet-specialisten) die een 3D-element toevoegen. Aan de IK SP-affiche bleken gisteren kartonnen tomaatjes vastgeniet die er voorheen nog niet waren. Opereren die nieters alleen lokaal, of trekken ze op zo’n zaterdag het hele land door op een snelle socialistische  motorfiets? Hilde van der Molen mag het weten!

Een andere mogelijkheid is dat die fröbeltomaatjes nog maar het begin zijn. Dat de plaatselijke partij-afdelingen, aangespoord door de schier excessieve RaDa-aandacht voor dit ene bord het Bolwerk tot speerpunt maken en daar alles uit de kast trekken. Dat ik er de volgende keer neonreclames aantref van Forza Haarlem!, dat een dweilorkestje van de Partij Moeder CAO zich verdringt met de cheerleaders van de ChristenUnie, en Rita Verdonk samen met Mirja Otten de cancan danst ter meerdere glorie van TON Haarlem.

In dat geval zou ik mij natuurlijk moeten bezinnen. (Wordt vervolgd.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *