Ga naar de inhoud

Geert stemt Forza

Om iedere schijn te vermijden: ik bestel die posters niet zelf, hè! Het is puur toeval dat TON meteen langskwam nadat ik Rita Verdonk cancannend opvoerde en dat Forza toeslaat binnen een etmaal na RaDa-speculaties over een plakkaat van 2×3 meter, met volledige dekking.

De strijd verruwt en het initiatief ligt in deze fase duidelijk bij de minder traditionele, om niet te zeggen traditieloze partijen. Op het intensiefst bestudeerde aanplakbord van Nederland werd het brave D66-groen rücksichtlos onder Forza-oranje verstopt, en het nog nauwelijks droge affiche van TON onderging hetzelfde lot.

GEERT stemt FORZA! (Forza Venlo, neem ik aan, niet Forza Haarlem.)

Agressieve plakkers, die Forzaboys, met hun twee grote posters. Ik kan me voorstellen dat je je als CDA-er ietwat geïntimideerd voelt als je daar staat met een stijfselpot en de beeltenis van Merijn Snoek in je hand; dat je na een kort gewetensonderzoekje besluit dat je dat oranje liever niet ontheiligt en dat Groen Links er maar aan moet geloven.

En niettemin… niettemin werd een van de twee Forza-posters brutaalweg geneutraliseerd, en wel door een andere groepering die een afkeer heeft van politiek correct gemiemel, laffe compromissen en bureaucratie – ik heb het over de organisatoren van de Haarlem Fight Night op 28 februari.

De vechtsporters hebben maling aan – van onder naar boven – Merijn Snoek (‘hard op handhaving’), CU (stabiel en betrokken), Trots op NL en Forza H! Pakt de politiek de handschoen op????

(Wordt vervolgd)

4 reacties op “Geert stemt Forza”

 1. Fantastisch verslag Marius.

  Ik begrijp overigens wel waarom Forza! veel affiches met weinig woorden nodig heeft.
  Van zo’n nationalistisch ingestelde club met kritiek op niet (goed) nederlands sprekende medelanders had ik verwacht dat ze zelf de taal tot in de puntjes zouden beheersen. De inhoud van hun internetsite laat echter een ander beeld zien.

  Dan kun je inderdaad maar beter weinig woorden gebruiken…

 2. Op de site van http://www.partijspaarnestad.nl/
  staat ook een plakverslagje. De Spaarnestadters plakken naast hun eigen werk ook nog de losgelaten hoekjes van affiches van andere partijen vast. Het verslag, o.a. over plakken over mekaars affiches, eindigt met een verzuchting over “onbetamelijkheidsbarbarbaren”.

 3. zie over de perikelen van de Spaarnestadposters morgen ook HD.
  Marius: hou deze reportage vol, erg leuk!

 4. @Richard en Dirk Jan: dank voor de compli’s! Ik kom dagelijks langs die plek dus als er ontwikkelingen zijn, blijven jullie op de hoogte. Vandaag was er trouwens niks veranderd. Ter geruststelling aan de anderen: het RaDa wordt zeker geen politiek weblog. Vanavond nog de Broodkastcolumn (het hele college van B&W komt op bezoek), maar dan wordt het weer tijd voor literatuur, lyriek, toevallige ontmoetingen en het gewone Haarlemse sprokkelwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *