Ga naar de inhoud

Links achterop

We hebben het intensiefst bestudeerde verkiezingsbord van Nederland de afgelopen dagen wat minder intensief bestudeerd, dat wil zeggen, de RaDa-verslaggeving is erbij ingeschoten. Een inhaalslag, te beginnen met de achterkant van het gelijk.

De linkse en linksige partijen lijken hier het monopolie op te hebben (rechts richt zich uitsluitend op de asfaltminnende kiezer of houdt zich aan de regels). Nieuw aan het Staten Bolwerk is het pentagram van de Actiepartij. Lijsttrekker Vrugt demonstreert hoe je elke professionele mediatrainer tot wanhoop kunt drijven. Een gemiste kans dat niet alle Actiekandidaten staan afgebeeld, in een 50-puntige ster.

Aan de voorkant van het bord hing de Actiepartij zondag ook, maar daar werd de de poster met een steekwapen onherkenbaar gemaakt – door een projectontwikkelaar met Sjaak-/kraakgerelateerde trauma’s of door een verontwaardigde mediatrainer? Getuigen worden opgeroepen zich…

PvdA en Groen Links hangen nog onaantastbaar hoog en droog. De VVD heeft zichzelf overgeplakt (Slank Stadhuis is vervangen door Verkeer moet stromen). Andere nieuwkomer: de Partij moederCAO (leve de sociocratie!) huurde deze woensdagmiddag een oppas in en liet het strijk- en poetswerk liggen om haar credo uit te dragen: Opvoeden is werk.

Jammer alleen dat sommige opvoeders (m/v) zo weinig eer van dat werk hebben: over het hele bord staat sinds gisteren een steunbetuiging aan Forza! Haarlem gespoten, plus de geheimzinnige afkorting RBB.

De Recreatieve Badmintonbond Breda, daar zou het voor kunnen staan… Je weet maar nooit welke duistere allianties die jongens sluiten bij hun eerste poging de alleenheerschappij in de stad te verwerven. RBB? RBB??? RBB??   De politieke redactie houdt zich aanbevolen voor suggesties.

P.S. Verwachte opkomst op 3 maart: minder dan 50%
Voor wie denkt dat er iets te kiezen valt: de Haarlemse stemwijzer

iamzero (ineens verontrustend snel  aan het ontrotterdammen) plaatst er een paar vraagtekens bij en studeert op de namen van de Haarlemse kandidaten.

1 reactie op “Links achterop”

  1. Zondag 28 Februari is er een lijsttrekkersdebat in het Patronaat. 16u.
    En ondergetekende (En lijstduwer voor de Actiepartij) gaat een mooi stuk fjoolspelen tussen de blokken door! Kijken/Luisteren of ik non-verbaal ook aan mijn verplichtingen ga voldoen…Jullie zijn allen van harte welkom in de Kleine Zaal. The game is on!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *