Ga naar de inhoud

Poetswerk

‘You can’t polish a turd’ (Persian proverb)

Een drol kan je niet oppoetsen. Daar had ik eerlijk gezegd nooit bij stilgestaan. Ik kwam het spreekwoord gisteren tegen in een biografie van Norman Lewis en stelde me prompt een ander, ontpolderd, leven voor, waarin mijn stem een octaaf lager was en ik (in plaats van op vergaderingen tegen beter weten in compromisvoorstellen te doen, braaf amendementen aan te dragen en naieve plannetjes van de kleegaatjes ‘een kans’ te geven) minstens driemaal daags zou bassen: “You can’t polish a turd”.

Even iets anders, via een vies bruggetje, want een glossy glimt per definitie: ik heb me bij de geboorte van HRLM destijds vrolijk gemaakt over het gratis glanzende tijdschrift over onze stad, maar hé… ik heb net nummer 8 gelezen (ja, echt gelezen, niet doorgenattevingerd) en daar mag de redactie best trots op zijn.

116 pagina’s plus een stevige verkiezingsbijlage. Substantiële artikelen over de geschiedenis van Schoten, over kunstenaar Ab Esenbrink (van Pa’s Meubelshow), over Torrentius en over jongerencentrum Flinty’s; verder een recensie van Wim Cerutti’s boek over Pastoor Bloemert, columns van Bies en Ziggy en de muggenmeester, een interview met Marike (De mythe van het glazen plafond) Stellinga en de cultuuragenda. Als je dat allemaal bij de kapper uit krijgt, zijn er veel wachtenden voor je!

Trouwens, de HRLM websiteziet er ook goed uit.

.

4 reacties op “Poetswerk”

  1. Hele mooie website! Zeker ook de filmpjes en het Haarlemse nieuws op een mooie manier gebracht, mooie foto’s.. De site staat nu al bij mijn favorieten..

  2. Nou Kees, you did it again. Een reactie waar ze bij geenstijl en de PVV met afgunst naar kijken. Niet dat je helemaal ongelijk hebt overigens, dat moet je nooit doen. Iemand helemaal ongelijk geven is onverstandig. Laten we het zo zeggen: je hebt een punt(je).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *