Ga naar de inhoud

Facelift gevraagd

Het intensiefst bestudeerde aanplakbord van Nederland zoals dat er zes dagen voor de verkiezingen ‘s ochtends bijstond – als de krabplank van een gekooide Bengaalse tijger die alle vertrouwen in de westerse democratie heeft verloren. **

Waar te beginnen met deze RaDa-analyse? De Ouderenpartij heeft de ladder nog steeds niet beklommen; JIJ SP en IK SP moeten hoognodig vervangen door het verrassende [???] SP. En wie de oranje Forza!-snippers bekijkt, ziet daar (links, onder PvdA) dat niet alleen Geert Forza! stemt, maar ook Rita! Rita!!! Het zal potdorie toch niet dezelfde Rita wezen van TROTS, wier poster op 8 februari nog kortstondig de rechterbenedenhoek van het bord sierde (en nadien is bedekt onder het papier maché van minstens vier andere partijen)? Heeft Rita dubbel stemrecht? Of heeft ze zich na haar eerste introspectie sinds jaren van zichzelf afgekeerd?

Maar laten we ons liever concentreren op het grote geheel.

Vanavond hingen aan het Bolwerk nieuwe affiches, van D66 en de Actiepartij. De partijmachines doen dus hun werk, maar het is allemaal zo uh… machinaal.  Want veel wervingskracht gaat er niet uit van de vieze drab die het bord aankleeft. Collectief falen, zo zal het terecht worden uitgelegd.

Ik weet ook wel, bij verkiezingen is het ieder voor zich, maar voor het aanzien van de Haarlemse politiek zou het goed zijn als de dertien partijen besloten tot een gecoördineerde actie. Schoon schip. Tabula rasa! Iemand moet het initiatief nemen, desnoods muggenmeester Schneiders zelf!

Of anders (moet ik dan alles voorzeggen?) is dit natuurlijk een uitgelezen kans voor de Moederpartij om zich te profileren!

** Dit stukje maakt deel uit van een serie, die op 2 februari begon. Klik in het archief op februari 2010 om de hele reeks te zien.

.

1 reactie op “Facelift gevraagd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *