Ga naar de inhoud

Slotbeeld

“Fout Haarlem Sociaal!”

Vier uur voor het sluiten van de stembussen en die bikkels van de PvdA doen nog zendingswerk aan de achteruitgang van het station. En met zulke teksten prikkel je wel de nieuwsgierigheid. Hé, het is Moussa!

“Oud Haarlem Sociaal!”

Of zegt ie ‘koud Haarlem’? Hij staat daar te vernikkelen, dat is ‘m aan te zien. “Houdt Haarlem Sociaal!” We krijgen een PvdA-pen en lopen door naar het intensiefst bestudeerde aanplakbord van Nederland. Hoe ziet het slagveld eruit aan het eind van deze smerige plakoorlog?

 

VVD en D66 zijn terug van weggeweest, Sjaak hangt er nog en kijk, wat snoezig! Helemaal bovenaan!  Een strookje met ‘stem 3 maart! CDA’.

Alsof er op dat slagveld een een madeliefje is ontsproten. Dat CDA. Je zou toch bijna…

.

6 reacties op “Slotbeeld”

  1. Tja…. “Je zou toch bijna…” Helaas waren er net iets te veel mensen die dat dachten… Evengoed gaan we als CDA Haarlem nu keihard aan de slag voor al die duizenden mensen die op ons gestemd hebben!
    Dank aan Raarlems Dagklad voor de vermakelijke verslaggeving van deze campagne!

  2. Marius (red. RaDa)

    @Merijn S.: Dat zou best eens waar kunnen zijn, van die Haarlemse bijna-CDA-stemmers. Leuk te horen dat je plezier aan de RaDa verkiezingsreeks hebt beleefd; het zal voor mij even afkicken zijn.

  3. @Marius: in juni zijn er weer verkiezingen! Zouden de borden tot die tijd blijven staan? Worden ze van gemeentewege ontdaan van de affichekoek zodat ze maagdelijk de Tweede Kamer-campagne ingaan? Ik heb begrepen dat in elk geval D66 nog een posterrondje ‘Kiezers bedankt’ gaat doen. Ik zou zeggen: blijf het volgen.

  4. Als het aan Mirjam Otten ligt (gemeenteraadslid TON) is het vanaf de komende tweede Kamerverkiezingen voorbij met die onbeschaafde plakoorlog in Haarlem, zo lees ik vandaag in Grote Broer. TON stelt B&W de Haagse methode voor: de gemeente plaatst grote borden en plakt zelf keurig de affiches… Mocht het zover komen, zal ik in ieder geval de vermakelijke berichtgeving van Marius gaan missen.

  5. Mirjam Otten heeft wel een punt. Voor politiek actieven horen plakoorlogen inderdaad tot de verkiezingsfolklore. Maar voor wie is de boodschap op de affiches bestemd? Voor de medeburger die thuis scheefhangende lijstjes rechthangt, minieme pluisjes van de grond raapt, 20 manuren investeert in het zoeken naar een bij de rest van het servies passende sauskommetje en die in de buitenwereld – naast veel meer – graffitti als bedreigend ervaart. Wat is bottom line de gecommuniceerde boodschap van het door Marius gefotografeerde verkiezingsbord voor de meerderheid van onze medemensen? De politiek is een zootje.

  6. @Harrie, de bottom line boodschap van Marius was helder:-) Geen idee of tijdens een verkiezingscampagne de scheef, recht, over elkaar geplakte of gescheurde affiches het stemgedrag van de medeburger beinvloeden. In het HD las ik dat in Den Haag het nieuwe plakmodel vóór de GR verkiezingen was ingevoerd. Persoonlijk vind ik de gemeenteraadsverziekingsuitslag van Haarlem meer ‘beschaafd’ dan die van Den Haag. Wat mij betreft is de Haarlemse verkiezingsfolklore een blijvertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *