Ga naar de inhoud

Hertelling?

‘Eenmaal buiten voelde ik me goed. Trots eigenlijk. Ik had gestemd en alles goed gedaan.’

Aardige column van Nico Dijkshoorn in De Pers van vanochtend. Over de plichtplegingen in het stembureau, het rollenspel met de dienstdoende functionarissen en de voldoening als alles volgens de regelen der kunst is afgehandeld. Dijkshoorn hangt om nostalgische redenen aan het stemmen in oude schoolgebouwen; tot zijn teleurstelling moest hij ditmaal naar een omgebouwd informatiecentrum.

Daar kan ik me wel in vinden. Neem zo’n forensenstembureautje op Sloterdijk – ik vind dat tamelijk armoeiig. Het verschil tussen junkfood en een stevige maaltijd. Om dezelfde reden geef ik ook de voorkeur aan het gehannes met het rode potloodje boven een luie pets op een computerpaneel.

Grote Broer het HD stak op 3 maart het hele Stationsplein over en maakte voor de website een reportage over stemmen in het oude VVV-kantoor. En wat zag een oplettende RaDa-lezer, zelf junior stembureaubeambte?

 

Het parmantige slotje (bij de rode pijl) doet daar niks! Het hoort op de plek van de groene pijlpunt. Bij de rode pijl kan een loodje worden aangebracht. Die stembus is zo open als de gemiddelde groenbak. Is er nog een verliezende Haarlemse partij die de verkiezingen over wil laten doen wegens onrechtmatigheden?

P.S. Ah!!! Muggenmeester Bernt Schneiders pleit in zijn hoedanigheid van voorzitter van het genootschap van burgemeesters voor een grondige evaluatie van het stemmen met het rode potlood. Te beginnen in Haarlem!! Oh nee, dat staat er niet bij, maar mocht hij nog om bewijsmateriaal verlegen zitten…

.

5 reacties op “Hertelling?”

  1. Inderdaad! Schandalige toestanden! Na deze onthulling van RaDa kan de hele uitslag in de afvalbak. De vorm van de stembus zelf is hier al geheel op toegesneden.

  2. Je had ook toevalligerwijs de kop uit het voorgaande artikel kunnen (her)gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *