Ga naar de inhoud

Hekelaars

Er wordt weer heel wat afgehekeld in de regio!

‘Weigeren verhuizing gehekeld’, kopt Grote Broer het HD over de nieuwe korpschef van Kennemerland, Jannine van den Berg. Die wil dagelijks per dienstauto met chauffeur pendelen tussen haar knusse Haagse woning en de Haarlemse brandhaarden en roversholen, met ingang van 15 maart haar werkterrein.

Uri Rosenthal, VVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer en voorzitter van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, hekelde dat heikele voornemen, en burgemeester Schneiders heeft Van den Berg zelfs een strafkorting van 5% opgelegd: “Ik ben voor 95% blij met haar komst.”

Ik weet niet precies hoe blij dat voelt, 95% blij – als je voor 30% blij bent, met het weer bijvoorbeeld, hoe blij ben je dan nog? Of heb je dan zo godsgruwelijk de smoor in dat je de eerste de beste voorbijganger aan je paraplu wilt rijgen?

Hoe dan ook, de strekking van de opmerking is duidelijk en dat komt de muggenmeester op een stevige hekeling te staan van voorzitter Han Busker van de Nederlandse Politie Bond. “Hij heeft een handtekening onder de benoeming gezet. Dus moet hij daarna geen discussie op gang brengen.”

De RaDa-reda wilde net gezellig gaan meehekelen – voelt die Haagse troel zich te goed voor ons? – toen ik las dat ze vanaf het eerste begin van de sollicitatieprocedure heeft gesteld in Den Haag te willen blijven, waar haar man een artsenpraktijk heeft. Dan kan je háár in elk geval nergens van betichten, lijkt me.

Han Busker was trouwens nog lang niet uitgehekeld. Hij hekelde ook het voorkeursbeleid van Guusje ter Horst, die ernaar streeft dat medio 2011 van al haar korpschefs 15% vrouw of allochtoon is; dat zou een betere afspiegeling zijn van onze maatschappij (zij het geen afspiegeling van de onderwereld, waar het glazen plafond voor vrouwen verdacht laag hangt, de RaDa-reda kent geen vrouwelijke topcriminelen).

Iemand die ook 0% blij is met dat voorkeursbeleid van Ter Horst, is VVD-er Fred Teeven, die hierover wrevel signaleert bij de politietop – al zeggen die flinkerds / linkerds het niet zo hard dat Guusje het kan horen.

Hoogste tijd voor het HD om feministe Heleen Mees los te laten: die hekelt al die geborneerde, misogyne hekelaars met grote hekel en weet zeker dat een Jan van den Berg er genadiger af zou zijn gekomen dan Jannine van de Berg: “Nu het een vrouw is, wordt er alleen maar geprobeerd om haar ergens op aan te vallen. Jammer hoor.”

Eigenlijk begin ik een beetje medelijden te krijgen met de nieuwe korpschef, maar medelijden betuigen… oei, dat is het ergste wat je zo’n vrouw kunt aandoen. Dan nog liever hekelen!

.

2 reacties op “Hekelaars”

  1. Wel raar dat we een nieuwe korpschef helemaal uit het Haagse moeten halen. Ik heb voor “Het Haarlems Kwartier”, een item gemaakt over de politie en heb minimaal 3 vrouwen ontmoet die het uitstekend zouden doen als korpschef. Managementkwaliteiten, goed omgaan met de pers, goed onderling communiceren, duidelijk taalgebruik, natuurlijke aanleg voor overwicht, en een grote bindende factor waren overduidelijk in beeld bij deze vrouwen. Het gras is groener binnen het korps. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *