Ga naar de inhoud

Duel met mijzelf

Tussen Haarlem en Sloterdijk had ik niks te duchten; voor dat traject heb ik een abonnement. Maar daarna, tot Utrecht CS en weer terug…

Zouden er vandaag reizende boekkopers / boekkopende reizigers zijn geweest, principiëler dan ik,  die hun boekenweekgeschenk willens en wetens hadden thuisgelaten? Die per se níet vrij wilden reizen? Om zich de gêne te besparen van het moment dat er een conducteur binnenkomt, voor wie je dan schaapachtig dat boekje van Zwagerman omhoog moet houden?

Voor het zelfrespect van de conducteurs kan zo’n actie trouwens ook niet goed zijn. Ze lieten zich, tot mijn opluchting, dan ook niet zien vandaag. Zelfs die ene niet om wie het hele circus draaide.

 

2 reacties op “Duel met mijzelf”

  1. Mijn moeder hoefde nergens heen gisteren. Maar ze had wel het boekje van Zwagerman en het zou toch zonde zijn dat niet te gebruiken. Dus pakte zij de trein naar Amsterdam om vervolgens in Utrecht te stranden. De trein zat te vol, er moest een extra treinstel aangekoppeld worden.Zij deed ruim twee uur over de reis van Ede-Wageningen naar Amsterdam. Van het lezen van het boekje kon in de drukke trein geen sprake zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *