Ga naar de inhoud

Verschroeide aarde

Niet nadenken, gelijk antwoorden: ongewenste grassprietjes op een pad, hoe bestrijd je die? Niet nadenken, zei ik. Nou? NOU!?

Schoffelen, die hadden jullie vast al. Wieden met zo’n krabbertje? Nou ja, ik bedoel gemeentelijke paden, we moeten groter denken. Nee, geen gif, geen sprake van! Dit is Haarlem. Ook napalm valt af omdat er milieubezwaren aan kleven.

Ze doen het (jullie vermoedden het al!) met een onvermoed apparaat.

 Gisteren zag ik aan de Schotersingel een man van Spaarnelanden nauwgezet de randen van het pad langslopen. Op het pad groeide geen gras en naast het pad evenmin, maar het gaat nu even om het principe. Stel dat ergens een paar delinquente sprietjes hadden gegroeid, dan waren die zonder enig pardon weggebrand. Door de therm HIT 45.

Een désherbeur thermique, zoals de Fransen ‘m noemen. De grasbrander.

Het bovenaanzicht is onschuldig – een flatbedscanner op wieltjes – maar vergis je niet, aan de achterkant schieten er gemene steekvlammen uit, die geen onderscheid wensen te maken tussen onkruid, viooltjes en lelietjes van dalen. Alles wat groeit en bloeit is de vijand. Weg ermee. Leve de tactiek van de verschroeide aarde, zelfs preventief!

.

6 reacties op “Verschroeide aarde”

  1. Volgens mij weer typisch een produkt van Deutsche makelij (waarom bijvoorbeeld het getal 45?). 😉

  2. Wat ik tot de grote raadsels van het leven reken is het groeien van gras. Breng 20 centimeter verse tuingrond op en vermeng de bovenlaag met de beste compost die je kunt vinden. Zaai vervolgens graszaad op gepaste afstand en druk de grond lichtjes aan. Sproei de komende 2 maanden minimaal 2 keer per week.

    Met een beetje mazzel heb je na een half jaar een vlekkerig groen geheel met op verschillende plaatsen klaverblad, en ander ongewenst groen. Een jaar later zijn er grote bruine vlekken die alleen met de grootste zorg en tegen hoge kosten te verwijderen zijn.

    Besluit je daar in tegen de grond aft te dekken met een onkruidnet. Daar bovenop 20 centimeter scherp zand met een deklaag van zuiver portlandcement het geheel afgewerkt met een deklaag van naadloos geplaatste betontegels dan…… Kun je de rest van je leven besteden het verwijderen van het meest malste groene gras wat god ons geschonken heeft.

  3. @Eblaijsja: fun in Grun! (of Ensch?)
    @h sloos: beton storten in de Arena, het antwoord op alle matproblemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *