De beste Passies

Het Puikje van de Passies: voor de leek die bij het ingaan van de Goede Week het overzicht kwijt dreigt te raken een eigenzinnige selectie uit het overweldigende Bach-aanbod, van quasi-bescheiden minimalistisch tot blasfemisch megalomaan.

Voor wie de smaak te pakken heeft na de spraakmakende asymmetrische Matthäus olv Jos van Veldhoven, vestigen wij graag de aandacht op Sjeng de Geulenaar, die het koor van de Limburgse Bachvereniging tijdens de gehele opvoering traag door het auditorium laat meanderen. Dirigent Mario Been aarzelt twee dagen voor de première nog steeds tussen 4-4-2 (met de ruit naar achteren) en 4-3-3. Bij Bach in de Koepel staan de solisten achter verticale ijzeren spijlen en zijn de koorleden aan elkaar geketend en voorzien van elektronische enkelbandjes.

Ook voor Boerenbach (30 maart, Groot-Dorpelveen) zijn de verwachtingen hooggespannen. Het betreft een unieke agrarisering van het lijdensverhaal. Rieken, dorsvlegels, koebellen en schaapshoorns zullen de traditionele begeleiding en de vocalisten ruimschoots overstemmen.

Een tip voor wie de schurft heeft aan zang: ga naar de instrumentale Matthxc3xa4us (Oost-Deunloos, 1 april, aanvang 17.00 uur)

.

2 gedachten over “De beste Passies

  • 29/03/2010 om 22:10
    Permalink

    Of je schreeuwt gewoon gezellig zelf mee met de “scratch” Matthexc3xbcs o.l.v. Jules van Hessen, dan maakt het helemaal niet meer uit hoe het klinkt. Toch ben ik aan het overwegen een “House” versie (instrumentaal) te maken van het openingskoor van de Johannes…vette beat erachter…hmmmmmmmm

  • 30/03/2010 om 17:16
    Permalink

    Geef mij maar de broer van J.S.: Offen Bach. Yes we cancan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *