Ga naar de inhoud

Hangherten

Is de familie Van der Meij in Zandvoort cum laude afgestudeerd in mediamanagement?

Vorige week stonden ze in Grote Broer het HD met hun gerepte duintuin, maandag wijdde de eerste kleine Volkskrant een artikel aan ze en vandaag had de familie ook het AD gestrikt voor een artikel over hun psychologische oorlog tegen de damherten.

De damherten winnen.

De herten vreten de struiken van de Van der Meijtjes kaal en kammen de perken uit met hun geweien, op zoek naar bloembollen.

Het zijn wildplassers en -poepers, die herten.

De herten springen over de 2.20 meter hoge hekken van de Waterleidingduinen en vlijen zich zonder angst neer op de oprijlaan van de familie; op de Volkskrantfoto zie je een hert langsvliegen in demonstratievlucht, omlijst door de kozijnen van  de familie Van der Meij.

De herten weten dat ze beschermde dieren zijn. Wim van der Meij weet dat het beschermde dieren zijn: hij grijpt niet naar buks of stroomstootwapen, hij neemt geen huurstropers in de arm.

‘s Nachts droomt hij naar van de damherten.

Ze staan in rotten van vier in zijn voortuin. Ze zwijgen, maar de boodschap is duidelijk: we krassen pas op als je hier een kruiwagen verse broccoli hebt gestort.

Hangherten zitten te blowen op de patio.

De Paasdis. Op een zilveren schaal ligt in een bad van rode portsaus een fors, geroosterd damhert. Als Van der Meij het trancheermes heft, schudt het beest zijn gewei, spuugt een stronk broccoli tussen de voortanden uit, en zegt: “Dat was de laatste keer dat jij de pers erbij haalt, lamlul! NRC, Financieel Dagblad, Trouw… Laat ik het niet merken. We weten waar je woont.”

Volkomen naturel loopt het de voordeur uit.

.

5 reacties op “Hangherten”

  1. Ik zag het ook op TV (NH?) voorbij komen en moest meteen aan ‘amsterdamherten’ denken. Volgens mij zit ook daar een (en mogelijk het) probleem, dat Amsterdam een enclave heeft bij Zandvoort. Hoe lang blijft de locale bevolking dit kolonialisme accepteren? Hebben de herten dezelfde functie als de apen op Gibraltar?

  2. Ik loop ‘s nachts nogal eens door de Waterleidingduinen met mijn lange regenjas en soms zie je dan een neonkruis verschijnen tussen het gewei van zo’n mannetjeshert op het topje van een duin: je reinste Hirt auf dem Felsen dus. Ik denk er dan het mijne over: die herten worden stikum gesponsord door de firma Jxc3xa4germeister. Dus inwoners van Zandvoort: doe bij hen uw beklag en niet bij zo’n poelgeest.

  3. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat gistermiddag een 14 koppen tellende kudde damherten enige tijd verwijld heeft in een tuin gelegen aan de Bellamylaan in Aerdenhout. Dat is hemelsbreed zo’n 350 meter van onze gemeentegrens. Be prepared!

  4. Ha ha ha ha, wat een fijn stukje. Nog nimmer was ik zo dol op damherten als na het lezen van jouw blog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *