Ga naar de inhoud

Slachtofferschap

De fiscale opsporingsdienst is vast nog wel even zoet met het sorteren van de bonnetjes van Ton Hooijmaijers en het openen van zijn computerbestanden, met nieuwsgierigmakende namen als steekpenningen.xls, corruptie.doc en bribe.exe.

Het RaDa laat het hier, in afwachting van de vrijspraak / veroordeling (te zijner tijd doorhalen wat niet van toepassing is), bij een korte observatie over de gemoedstoestand van zijn voormalige knuffelgedeputeerde (zie de links rechts, categorie Noord-Holland).

Van ‘manisch-depressief’ heeft iedereen gehoord, maar heeft de psychiatrie al een naam voor een bipolaire stoornis waarbij de patiënt periodiek heen en weer wordt geslingerd tussen enerzijds gevoelens van absolute almacht (‘ik ben een Macher, een macho, een mannetjesputter, ik ben de provincie’) en anderzijds een volstrekte lijdzaamheid, die gepaard gaat met de waan dat hij een lief, door bloedhonden omsingeld konijntje is?

In het AD van 2 april geeft Hooijmaijers’ commentaar op de inval van de FIOD. Het is duidelijk in welke fase hij zit: Ton Actief geeft tijdelijk niet thuis, de nieuwe woordvoerder heet Ton Passief.

‘Als het zo geweest was, hadden ze me wel opgepakt.’ (Een bewijs uit het ongerijmde, krijgen we, in plaats van: ‘Ik heb niks verkeerd gedaan’. )

‘Na het Icesave-IJslandgedoe word ik in korte tijd voor de tweede keer geschoren. Of moet ik zeggen vernietigd?’ (Het ‘gedoe’ over die 100 miljoen is hem aangedaan, de anderen deden het. Bij dat ‘geschoren worden’ dringt de vergelijking met een onschuldig lam zich op. En ‘vernietigd’?  Gebouwen worden vernietigd en monumenten. Mensen maar héél soms.)

‘Ik zit klaarblijkelijk in de hoek waar de klappen vallen.’ (Hij zit daar toevallig, of is er neergezet, hij is er niet gaan zitten; de klappen ‘vallen’ , uit het niets.)

‘Ik ben werkloos en wilde met advisering weer aan de slag gaan. Dat kan ik nu voorlopig vergeten.’ (Werkloos? Lees: ze hebben me mijn baan afgepikt. Lees niet: ik heb er een potje van gemaakt als Gedeputeerde en moest aftreden.)

Ton, Ton… na de kruisiging hoogste tijd voor een wederopstanding. Mogen we snel de oude bullebak terug?

.

.

2 reacties op “Slachtofferschap”

  1. Het duurt wel een tijdje al. Wil niemand als eerste reageren? Ik durf ook niet….Wel een bommetje leggen..Niet een bommetje leggen…angsthaasje….

  2. Over bezuinigen gesproken: Hooijmaijers en Borghouts twee voormalige exponenten van een burgers uitvretende bestuurslaag die sowieso verdwijnen moet. Zelfs politieke partijen beginnen wakker te worden. Zo goed Suzanne?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *