Ga naar de inhoud

Buiten alle perken

Lente in Haarlem: schuchtere sneeuwklokjes, giechelende narcissen in samenscholingen, bakken hyacinten waar de VVV dat wou…  Zo was het altijd, maar dit jaar is  er iets vreemds aan de hand.

Op sommige plekken in de parken hebben de bloemen iets industrieels, zoals hier in het Kenaupark. Intensieve crocushouderij lijkt het, alsof er bio-brandstof geproduceerd moet worden.

Een nieuwe machine? Of hebben ze tegen onze taakstrafteams gezegd, ‘hier hebben jullie 150.000 bollen, ze moeten vóór vrijdag  de grond in, binnen de gemeentegrenzen, zie maar waar je ze laat’?

.

6 reacties op “Buiten alle perken”

  1. Ik heb exact deze foto genomen na de eerste dag volle zon. Vond het heel erg mooi al die paarse en witte kleuren tezamen. Een paar uur later zat ik met mijn Novacollege klas samen op de bankjes in het Kenaupark met de opdracht; wat zie je aan moois in dit park;Met lidwoorden erbij. Super leerzaam en iedereen was vol vrijheid en blij! De zon, de Bloemen, Paars, Wit, de Huizen, de Brievenbus, de Honden, de Cursisten van de andere school…Iedereen was in het park toen…Aandoenlijk…Aangrijpend. Maar vooral vrolijk en uitgelaten…

  2. @Suzanne: Ja, dat park kan prachtig zijn. Maar met die bollen is echt iets. Aan de singelkant stond een maand geleden midden op een gazon een enorme rechthoek met honderden sneeuwklokjes, allemaal precies even ver van elkaar. Het was net een oorlogskerkhof.

  3. Ik fietste gister langs dat veldje en vond het ook vreemd. Toen zag ik het! Je moet wel heel goed kijken maar dan zie je het ook : de crocussen zijn geplant in de vorm van de tekst van ‘Het Spaarne stroomt’ van Lennaert Nijgh. Het is wel de hele tekst en het veldje was wat aan de kleine kant, maar het staat er! Mooi hxc3xa8…..

  4. Nu lentedepressie een officieel erkende ziekte is wordt het zaak om op zoek te gaan naar de oorzaken.. Exuberante bloemenpracht veroorzaakt door willekeurig, mits overvloedig, geplante bloembollen zijn wat mij betreft de belangrijkste verdachte.

    Zelf heb ik in een onbezonnen bui 50 tulpenbollen van verschillende aard en kleur op mijn balkon gepoot. Nog zijn ze niet meer dan wat dreigend groen, gelijk een prei op z’n kop, maar dat gaat binnenkort veranderen. Ik kan er nu al knap chagrijnig van worden.

  5. Aan de andere kant van Nederland is het precies zo! Het viel mij ook al op en ik vroeg me af of ik andere lentes niet goed gekeken had of dat er dit jaar echt iets raars aan de hand is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *