Onschuld gezocht

Vrouwelijke onschuld, kan die nog bestaan in deze verdorven tijden?

Die vraag rees vanochtend bij mij toen het knappe meisje van de stomerij zich voorover boog om twee bonnetjes voor mij uit te schrijven. Ze had een decollet├ę. Haar boezem rustte licht op de toonbank en er werd mij een gul uitzicht gegund op haar volmaakt geschapen, mollige tweeling, die er knus en tevreden bijlag, terwijl het meisje haar best deed alle gegevens netjes in te vullen.

Ik zag dat het goed was. Om dat niet te zien had ik mij lomp om moeten draaien of geforceerd naar de TL-buizen moeten staren.

Kan het zijn dat zij zich er niet van bewust was dat de meneer zag wat hij zag? Ik kan het me (als ongeboezemde) niet voorstellen.

Dat zou dan betekenen dat ze mij opzettelijk had getrakteerd op haar vleesbolletjes, of zichzelf had getrakteerd op het plezier van het trakteren.

Ik klaag hoe dan ook niet, en weten jullie, toen ik even later weer buiten stond, voelde ik mij geen vieze oude man. In mijn eigen onschuld geloof ik nu eenmaal graag.

.

16 gedachten over “Onschuld gezocht

 • 08/04/2010 om 22:23
  Permalink

  En dan vraag ik mij toch af op wie van de lezers het woord ‘vleesbolletjes’ een erotiserende werking heeft. Ik krijg visioenen van een jonge vrouw die in een stomerij de gasten trakteert op een schaal bitterballen…

 • 08/04/2010 om 23:01
  Permalink

  Precies; gatverdamme, “vleesbolletjes”! Dat zit bij vieze oude mannen in de groentesoep die al drie weken op het aanrecht staat. Ik zie ineens de vieze en inmiddels oude man Kees van Kooten voor me: ‘is lekker mevrouw…, lekkere ehhh… vleesbolletjes, dat het zo een beetje uit je mond loop.’ ­čśë

 • 09/04/2010 om 00:39
  Permalink

  Ik kan me heel goed voorstellen – sterker, ik weet het bijna zeker – dat zij zich er niet van bewust was dat meneer zag wat hij zag.

 • 09/04/2010 om 01:41
  Permalink

  Ik ken bijna geen enkele vrouw/meisje die zich niet bewust is van de handelingen/bewegingen, die zij doet met haar lichaam…in welke vorm/pose dan ook….

 • 09/04/2010 om 12:31
  Permalink

  Ik heb ook nog wat te stomen, wat is het adres ook alweer?

 • 09/04/2010 om 13:10
  Permalink

  @anoniem: Na jarenlang verdwenen te zijn, zijn decollet├ęs sinds 2008 weer helemaal terug als alledaagse dracht. Het is dus enigszins mode. En zoals het met mode gaat, je (m/v) bent je er zo’n anderhalve dag bewust van dat je in een nieuw jasje etc. loopt en je denkt dat iedereen naar je kijkt, maar daarna vergeet je het. Zojuist nog zag ik bij m’n hondenuitlaat een meisje van zo’n 16 jaar gehurkt morrelen aan haar fiets. Ze droeg een laag zittende spijkerbroek en het was op een haar na te zien of ze haar bips wel naar behoren had afgeveegd. Ik was de enige persoon in haar nabijheid en voor mij was ze de onschuld par excellence.

 • 09/04/2010 om 14:50
  Permalink

  Het zijn de woorden; die zijn schuldig! Ik heb nog nooit een (on)schuldig dier aangetroffen (wel een lekker dier). Dat komt omdat de dieren des veldes niet over het Woord beschikken. Maar het Woord, zo ziet men ook hier weer, is Vleesch geworden (en het heeft toevallig ook nog eens onder ons gewoond in Schalkwijk indertijd.)

 • 09/04/2010 om 20:18
  Permalink

  @Harrie Met dien verschille dat het meisje in kwestie jou waarschijnlijk niet zag. Ik had het over meisjes die de jongetjes wel zien. Als ze je had gezien had ze wellicht nog even gewacht met het morrelen aan haar fietsje.

 • 09/04/2010 om 20:47
  Permalink

  @anoniem: Meisje Innocentia keek even op toen ik naderde en morrelde daarna onverdroten verder aan haar fiets.

 • 09/04/2010 om 20:59
  Permalink

  @Harrie Dan wist ze dus exact waar ze mee bezig was. Jou het idee geven dat ze de onschuldigheid zelve is.

 • 09/04/2010 om 22:32
  Permalink

  Ook in opkomst: het mannendecollet├ę.

 • 10/04/2010 om 00:01
  Permalink

  @Z: Een vleesloze / vegetarische variant van het stukje was achteraf misschien beter geweest. Maarruh, als ik zo vrij mag zijn… geloof jij nou in het bestaan van dit soort onschuld (zo niet bij jezelf, dan bij anderen)? We hebben een tussenstand van 1-1.

 • 10/04/2010 om 08:26
  Permalink

  @Marius Er is geen tussenstand. En die is er nooit geweest. We zijn julie altijd een stapje op voor. Wat betreft julie het gevoel geven dat het allemaal heel onschudig is….

 • 10/04/2010 om 16:57
  Permalink

  @ Marius : Ik weet niet of ik de aangewezen persoon ben om dat aan te vragen. Ik ben mijn onschuld reeds lang kwijt. Laat ik het zo stellen : ik vind het geweldig dat er nog mannen zijn die geloven dat dat soort onschuld bestaat. Mannen zijn daarmee onschuldiger. Dat is overigens wat anders dan schuldelozer…..

 • 11/04/2010 om 17:39
  Permalink

  Je kunt toch niet de hele dag opletten of er niet ergens een beetje te veel bloot te zien is? Dan zou je met een truitje met een wijde hals niet meer argeloos voorover kunnen bukken! Je zou dan kaarsrecht en diep door je knie├źn buigend je fiets van het slot moeten halen, want owee het kan inkijk geven, en hoe zou je een formulier moeten invullen als je niet voorover mag buigen?

  Om jezelf ingewikkelde poses te besparen zou je dan nog de stof met b.v. een stuk tape aan je huid kunnen vastplakken. Wat een gedoe. En al die moeite enkel en alleen omdat een man zou kxc3xbannen denken dat je speciaal voor hem heel doelbewust inkijk biedt…? Nou kijk dan maar lekker naar mijn ijsbolletjes hoor.

 • 11/04/2010 om 17:42
  Permalink

  Ik ben me er eerlijkwaar ook niet 24 p/d van bewust hoeveel huid ik laat zijn. Wat zou dat vermoeiend zijn!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *