Ga naar de inhoud

Woordproeven

Even een nieuw woordje testen: het knerst tussen de voortanden. Doe daarom voorzichtig met oude vullingen.

Mogelijk raakt het gehemelte geïrriteerd bij overmatig gebruik. Het woord kan zo nodig krachtig worden uitgespuugd, met een bijpassend vies gezicht. Daarna lippen tuiten en neus rimpelen. Het laat zich uitstekend combineren met ondrinkbare rode wijn. Minder geschikt voor de smaak van de jongere generatie.

Afijn, ik kwam het gisteren voor het eerst tegen bij Adriaan Bontebal, en slaakte een juichkreet. Haalde de huisdichteres erbij, die ook meteen opgetogen was. En toen wisten we nog niet eens wat het betekende. Vandaag was het een grote hit hier in huis, al waren we helemaal niet sacherijnig, korzelig, nurks.  Zonde om het niet te importeren uit Den Haag, waar het kennelijk thuishoort.

Kniftig!

.

4 reacties op “Woordproeven”

  1. Er bestaat in het Haags ook nog de variant ‘knifterig’. Het kan zoveel betekenen als gek, gestoord.
    Daar kent het Haags overigens wel opvallend veel termen voor.

  2. Net terug van een terrasje ergens in het gezelschap van lieve ZZZZZ. We hadden enige tijd geleden onze stadsbeiaard Men. Winsemius een verzoeknummertjes email gezonden. Vandaag stond ik met Z voor die mooie kerk en hoorde onze verzoekjes op het carrilon. Speciaal voor papsje: ieder half uur; Trxc3xa4umerei uit de Kinderszenen van Schumann….
    En toen stond ik dus te “piepspringen”!!!
    En dat is mijn positieve tegenhanger voor vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *