Ga naar de inhoud

1500

Het RaDa bestaat vijf jaar en dan is het leuk als er toevallig een mooi rond cijfer in het web-log.nl overzicht staat: 1500 stukjes.

300 per jaar, ik vind het onwaarschijnlijk veel, maar ik neem aan dat ze dat goed geturfd hebben. Soms klik ik in het archief een oude, verschoten maand aan en lees lukraak. Ik verbaas me. Wat een geschifte figuren hebben ze in dienst daar bij het RaDa, hoe krijgen ze zo’n stel bij elkaar. Of ik schiet hard in de lach. Geestig, hoor, geïnspireerd, ik wou dat ík zulke dingen kon verzinnen! De meeste stukjes herinner ik me amper, een handjevol is me dierbaar.

In november had ik een inzinking, die vanzelf weer overging en ook weer terug zou kunnen komen. Op het ogenblik heb ik weer aardigheid in het bloggen. Ik zit niet meer zo bovenop het Haarlemse nieuws, sla Grote Broer weleens een paar dagen over, maar ook dat kan tijdelijk zijn.

Voorlopig ben ik blij met wat ik heb. Die 1500 stukjes, die staan er toch maar mooi.

(Met dank aan de gastcolumnisten, en aan de lezers voor die 5000 reacties)

.

22 reacties op “1500”

 1. Marius, van harte gefeliciteerd met je koperen jubileum! Ik was niet altijd een trouwe lezer, maar heb je nu geloof ik definitief in mijn virtuele loopje kunnen onderbrengen. En daar ben ik blij om, want ik wist wat ik miste als ik je een tijdje vergat… Je bent een van de grappigste mensen die ik ken (en een van de aardigste natuurlijk ook en zo, maar dat doet er nu even niet toe).

 2. Marius, hartelijk gefeliciteerd! Wat een prestatie. Welke uitgever komt uit zijn stoel om die pareltjes te bundelen?
  Goed om te lezen dat je weer plezier hebt in het schrijven, dat is een zegen voor ons lezers. Geen dag zonder het Raarlems Dagklad.

 3. Goed zo! Dat zal ze leren bij het grote broertje. Hadden ze daar maar 52 keer per jaar een column van RaDa-kwaliteit.

 4. Rada, het is een van de weinige webadressen die ik zonder google foutloos in de adresbalk kan tikken. 1500 keer zonder WWW maar met het streepje tussen web en log. Richard repte over ongeëvenaarde kwaliteit, ik zou daar originaliteit aan willen toevoegen. Nu Hooymaayers publicitair tussen 6 plankjes ligt is het goed te weten dat er een verse ploeg politici klaarstaat om op onovertroffen humoristische wijze doodgeknuffeld te worden. Te beginnen met die twee part-timers van D66!

 5. @Richard: Marius almaar smadelijk te passeren als columnist in hun grote-broers-kolommen, Richard.

 6. Marius (RaDa-reda)

  @allen: Dank voor de compli’s en feli’s!
  @Richard en Bies: zelf ben ik helemaal niet met die HD-column bezig. Vijf jaar geleden wilde ik ‘m en kreeg ik ‘m niet; toen was ik gepikeerd, maar dat duurde niet erg lang. Soms verbaas ik me natuurlijk wel. Toen Paul Leive zaterdagcolumnist werd, dacht ik: waarin Grote Broer klein kan zijn… Wat mij betreft einde discussie.

 7. Marius rules! Elke dag genieten van oprechtheid en ontwapening doet een mens (lees: mij) goed…Je bent volstrekt uniek in je soort, en dat siert je, dank dank dank, en hoop, dat, zoals Gonda oppert, je stukjes gebundeld zullen worden!

 8. @Marius. Dat de discussie voor jou persoonlijk gesloten is, wil niet zeggen dat Richard en ik hem af en toe -af en toe hxc3xa8?- niet nog eens voeren. Wij vinden dat leuk.

 9. Eh… ja, Marius… mag t? Bies en ik zijn het nl meestal eens, maar weten daar wonderbaarlijk lang en leuk over te bekvechten!

 10. Kom je terug van even weggeweest, moet weer iemand geluk wensen. Je kunt je kont ook niet keren! Marius van harte voor deze bijzondere weblog.

 11. Een tpr van 1500. Goed zo. Hoe zit dat met de titelnormen? Mag je nu de Nationale Blog-Meester titel aanvragen?

 12. Ik zat het hele weekend op het honkbalveld dus deze had ik even gemist. Gefeliciteerd, je bent een voorbeeld voor ons allen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *