Ga naar de inhoud

Starla

Mijn muzikale ontdekking van deze Koninginnedag?

Niet Bijlsma 2-Hooglugt, ‘s ochtends bij de traditionele zing-in / samenzang in de Bavo. Ik weet namelijk al lang dat die 2 + 1 tot zeer veel in staat zijn (al waren de castagnetten een verrassing).

Wel verrassend, maar niet de winnaar: The Bouncers‘s avonds op het Nieuwekerksplein. “Wij zijn zó goed dat de lammen opspringen uit hun rolstoelen”, bralde ska-zanger Leonard Domhof en verdomd als het niet waar is, bij het eerstvolgende intro … Nou nee, dat niet, maar het was wel degelijk een lekker spetterend/schetterend optreden en voor het podium werd woest tot zeer woest gedanst.

De wonderbaarlijkste prestatie werd geleverd door duo Starla. Om half twee slenterden wij in de buurt van café van Gunsteren en hoorden hun zomerhit Baila! Baila! Baila! schallen (‘Jouw Spaanse gitaar, raakt bij mij iedere snaar’).

Of misschien zongen ze ‘Alles is Oranje’ (een van die twee, daar wil ik vanaf wezen). Er was nog weinig publiek en  ‘Buurvrouw Gerdien’ (geluidsm/v) was nog niet ter plekke. “Om drie uur beginnen we echt”, zei Stefan de Groot (behalve zanger ook kunstenaar). Ik kocht voor €5 de CD,  Starla, hun grootste successen.

Toen we twee uur later weer door de Tuchthuisstraat kwamen, konden we gelijk aansluiten bij de polonaise van ‘Alles is Oranje’ (De koningin die gaat de hele dag weer op tournee / Koekhappen en sjoelen als altijd / Eén ding dat is zeker /zij heeft ieder jaar weer precies hetzelfde haar/ Alles is oranje, enz.). Of misschien was het ‘Baila! Baila! Baila!’

Vele omzwervingen later, het was inmiddels zeven uur, waren we getuige van het slotnummer – Ik meen me te herinneren dat het Baila! Baila! Baila! was. Zo niet, dan was het ‘Alles is Oranje’. Karins stembanden waren finaal gesloopt, die van Stefan rafelden vervaarlijk, maar op karakter haalde hij het laatste refrein (Gamba’s en paella aan de Costa del Sol / Jaaaaa, ik heb de zomer in mijn bol)

Op de website staat nog meer van Starla, onder meer een aantal filmpjes uit hun doorzonwoning. Ik hoop dat het echtpaar over een maand hersteld is en een WK-versie opneemt van ‘Alles is Oranje’ (en niet van ‘Baila! Baila! Baila!’).

.

2 reacties op “Starla”

  1. @pr: één klik en je hebt dat liedje drie dagen in je hoofd, met varianten (In Nieuw Zeeland, heb je schapen…, etc.)!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *