Ga naar de inhoud

Antipaniekhek

Het zijn weer goede dagen voor het massameervoud (pluralis populi):

‘WE zijn nerveus geworden’, kopt het HD vandaag. WE moeten leren om wat kalmer te worden. Dat vindt hoogleraar Veiligheid en Rampenbestrijding Ben Ale (TU Delft).

Nou, zullen WE dan maar…?

IK heb er een hard hoofd in. 16 miljoen Nederlanders richt je niet zomaar even opnieuw af. En bovendien wil ik nog een graantje meepikken, nu de nationale paniekdrempel zo laag ligt. Ik geef toe, met de Nationale Bonbonbon is het niks geworden, maar ik knutsel sinds Dodenherdenking druk aan mijn volgende businessplan.

Hier in de hobbykamer experimenteer ik met watten, zwachtels, schuimrubber, latex en gebreide wollen sokken. De definitieve doorbraak laat nog even op zich wachten, maar technisch moet het beslist haalbaar zijn: een dranghek dat als het omvalt NIET klinkt als een bom!

De maatschappelijke druk op gemeenten en evenementenorganisaties om die ouderwetse ijzeren ondingen te vervangen zal onweerstaanbaar zijn. Neem het zekere voor het onzekere en bestel nu het RaDa-antipaniekhek! WE kunnen niet zonder!

(Straks wellicht niet meer uit voorraad leverbaar)

.

2 reacties op “Antipaniekhek”

  1. Als het alleen om het lawaai gaat, dan kan je de hekken gewoon van metaal laten en de vloer bedekken met rubber. Maar ik begreep dat er ook mensen gewond raakten, door klem te raken in de nietmeegevende hekken.

    Beide hekproblemen zijn op te lossen met het opblaashek. Die dingen zag ik hier op 5 mei staan. 10 kinderen hadden zich op laten sluiten in een voetbalveldje dat omhekt was via opblaaswanden.

    (Fouilleren op spelden, messen en punaises is dan wel nodig.)

  2. (Nog even een herfietsertje die ik bij Verbal Jam had geplaatst:)

    Net even naar de Giro d’Amsterdam gekeken. Wederom veel van dezelfde dranghekken en veel mensen en veel geschreeuw. En niets aan de hand. Het probleem moet dus gezocht worden bij degene die die 2 minuten stilte heeft bedacht. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *