Ga naar de inhoud

Foutmelding

Opgeslagen wachtwoord werkt niet, foutmelding, nog een keer proberen, foutmelding, wachtwoord handmatig invullen, foutmelding, wachtwoord uiterst langzaam invullen, foutmelding, voor alle zekerheid nog één keer, nog langzamer intikken, foutmelding. De (op zich niet zo héél urgente) zaak wijselijk even laten rusten, ho maar…

Nee, blijven proberen! Blijven proberen, tegen beter weten in!!

Terwijl ik een donkerbruin tot lichtzwart vermoeden hebt dat het onurgente probleem niet in de schoot van mijn eigen knusse laptopje schuilt, maar ergens bij web-log.nl, waar ze bezig zijn met een software-update voor hun 300.000 weblogs. En nu ineens doet Windows Live Writer het niet meer, een handig hulpprogrammaatje dat ik gebruik om stukjes te plaatsen; na een vorige update ondervond ik hetzelfde euvel.

Wat is dat toch met computers, dat hun werkweigering een mens (een man? / een man als ik?) tot razernij kan drijven? Het is 6 mei, tien uur 's avonds. De stembureaus gaan zo dicht in Engeland (bij de BBC raken Paxman en Dimbleby vast al aardig op toeren), Topalov en Anand hebben een fonkelende WK-partij gespeeld (die zou ik kunnen naspelen) en op tafel ligt Staying Alive, een poëziebloemlezing van Neil Astley, toegankelijk zonder wachtwoord.

Nee, nog even – je weet maar nooit… Cookies wissen, opnieuw opstarten, wachtwoord invoeren, foutmelding, nogmaals wachtwoord invoeren, foutmelding… Naar het web-log.nl Forum, hartekreten van andere dwangneuroten lezen en tips uitproberen. Het is 7 mei 0.05 uur.

Wachtwoord invoeren, foutmelding…

Hopelijk is dit stukje NIET herkenbaar.

.

6 reacties op “Foutmelding”

 1. Mijn weblog is nog niet omgezet. Ben wel benieuwd want ik heb een eigen directe inlogmethode via een snelkoppeling. Zelf gebruik ik gewoon kladblok en plak het resultaat in een berichtje. Als het niet lukt, dan is er geen mens overboord. Het verhaaltje blijft op mijn PC in een textbestand en later kan ik dat plakken nog eens herhalen.

  Ik heb trouwens niet gevraagd om deze update en wacht af of het voor mij werkelijk een update is. Met de huidige (oude) versie kon ik al alles omdat zij html en javascript daarin toelaten. Het zou me niets verwonderen als ik er op dat punt op achteruit ga.

  Bij de omhooggedateerde weblogs zie ik ook storende fouten als verschoven kopfoto’s, het lijstje met laatste reaxi’s zonder eerste stukje van de reaxi’s en onnodig kwetsende texten als ‘Jouw informatie’

 2. O ja helemaal vergeten. Dat grijze vlakje wordt zonder mijn toestemming naast m’n reaxi gezet.

 3. Het is het moeilijk te accepteren feit dat zo’n ding opeens niet meer wil doen wat jij wilt. Het ‘wie-is-hier-nou-eigenlijk-de-baas’ principe. En als je dan het onderspit dreigt te moeten delven, is er die mistroostigheid die door Peter van Straaten jaren geleden al eens verwoord werd met: ‘Mijn computer begrijpt me niet…

  PS: Wat doen die vreemde afbeeldingen trouwens ineens naast de reacties?

 4. @Xiwel: Zij van web-log.nl willen ons allemaal met elkaar verknopen (via rss/twitter/facebook, etc.) en hoe meer warme digi-betrekkingen er ontstaan hoe beter. In die grijze vakjes passen, vermoed ik, fotootjes van andere web-logfamilieleden. Dus het zou kunnen dat er naast de reacties straks ineens gezichten opduiken.
  Het makkelijke van Windows Live Writer vind / vond ik dat je meteen ziet hoe je stukje er na het uploaden uit zal zien. Zoals ik schreef, het is op zich een onbeduidend probleem. Er waren heel wat gebruikers die helemaal niet meer konden inloggen.

 5. Ik heb ook eens tot gekmakendst toe een keer of 20 vergeefs mijn wachtwoord ingevuld. Toen heb ik maar in arren moede de Caps Lock uitgezet, dat hielp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *