Ga naar de inhoud

Ton in kamerjas

'Ton Hooijmaijers doet open in zijn kamerjas. Het is half tien 's ochtends.'

Frederiek Weeda was er getuige van, samen met Steven Derix, want de NRC had (om voor de voltallige eenpersoons RaDa-reda onduidelijke redenen) maar liefst TWEE journalisten op onze voormalige knuffelgedeputeerde gezet. Meer dan een halve pagina trekken ze uit voor hun portret van  'de projectontwikkelaar in de provinciale politiek' (10 mei). En toch blijf je (als onverzadigbare) onbevredigd achter.

Wat voor kamerjas, gilt een innerlijke stem, wat voor kamerjas? Een satijnen oranje-blauwe VVD-kamerjas? Een zijden relatiegeschenk uit Qingdao? Staat er een Icesave-logo op? Is het – nu het Ton tijdelijk wat minder voor de wind gaat – een afdankertje van Borghouts, met de initialen H.C.J.L. erop geborduurd? 'Hier, Ton, jongen, draag deze maar zolang die belachelijke beslaglegging duurt – for old times' sake!' En draagt hij die kamerjas nu dag in dag uit, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, een fles goedkope sherry in de ene zak en wat ongeldige declaraties in de andere?? Helaas, het staat er niet bij…

'Zijn advocaat heeft hem geadviseerd niet meer te praten met de pers', vervolgt het artikel. En tóch doet hij het. Kijk, dat is de oude Ton!

'Maar wat hij wel wil zeggen: je wilt niet weten wat het met je doet, als de hele wereld je beschuldigt van dingen die niet waar zijn. Hij zucht. Hij had nooit gedacht dat hij zich nog eens zou identificeren met Lucia de B.'

Na een volgende zucht (uh…) verzucht hij: "Niemand wil de waarheid weten." (Op de FIOD na dan, maar die zijn nog bezig, RaDa-reda)

De rest van het artikel gaat over Hooijmaijers' stijl van leiderschap en zakendoen, maar voor trouwe RaDa-lezers bevat het weinig nieuws. Of het moet een uitspraak zijn van een andere Gereputeerde Gedeputeerde, Cornelis Mooij, die over de verloren 78 miljoen zegt: "Hooijmaijers had allerlei theorieën over beleggen. Die kreeg het college te horen. Gezien zijn uitlatingen moet hij zich ook met het beleggingsbeleid hebben bemoeid."

Allerlei theorieën over beleggen… Je wordt gek van nieuwsgierigheid als je dat leest. Ik… zal ik het gewoon proberen? Een  interview aanvragen? Stel dat hij toestemt, exclusief voor het RaDa! Zijn verhaal, een gesprek in ontspannen sfeer, zonder beschuldigingen of insinuaties. Met de benen op tafel, vanonder die kamerjas…

.

4 reacties op “Ton in kamerjas”

  1. Of deze… (niemand wil de waarheid weten immers)

    HAARLEM – Bij TNT-Post in Haarlem zijn grote hoeveelheden post opzettelijk weggegooid en vernietigd. Het gaat voor zover bekend om twee incidenten…

  2. Doen! Ik zou qua waarheidsvinding alleen wel iemand meenemen, want met zo’n kamerjas aan zie ik hem in een onbewaakt ogenblik ook zo maar uit z’n slof schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *