Ga naar de inhoud

Knusheid en musheid

Vanavond een knus Haarlems ‘ons scant ons’/ ‘ons kent ons’ avondje in de Stadsbibliotheek bij de Vierde Haarlemse Kennis Kwis. Met vaste presentatoren Marc en Ziggy, veel vertrouwde deelnemers, en in de jury de muggenmeester en Chris van Velzen.

Het Ampzing Genootschap prolongeerde zijn titel, zij het in een sterk gewijzigde opstelling: topscorer Jan van Assem was er weer bij, nu terzijde gestaan door Bies van Ede en Joost Mulder, die beiden op de beslissende momenten een zeer nuttige inbreng hadden – dit ten koste van het team van René Snoeks, dat aanvankelijk de concurrentie leek te verpletteren.

Nog even een excursie buiten de stadsgrenzen, want ik wil per se de foto van deze Groningse vondeling plaatsen voordat hij is opgekweekt tot een grote dikke mus

Hij heet Catullus, schrijft zijn weldoenster me, naar de grote Romeinse dichter Gaius Valerius Catullus, die dichtte over zijn muze Lesbia, die bekend was om de tamme mus die ze bij zich had.

Leuk bedacht, alleen bleek de ‘mus’ toen hij wat meer veertjes kreeg een groenling.

Het beestje lag vlak bij de afhaal-toko aan het Gedempte Zuiderdiep met zijn pootjes in de hoogte en van die pootjes bewoog net nog één teentje, bij wijze van noodsignaal. Het werd gelukkig opgemerkt; de stakker werd liefdevol opgenomen en warm gehouden met een infraroodlamp. Hij kreeg kattenbrokjes en havermout; het mengsel werd toegediend met een pipetje dat de apotheek belangeloos ter beschikking stelde.

Inmiddels is zijn dieet aangevuld met spinazie en pompoenpitjes. De mu…uh groenling kan zelfs al door de kamer vliegen (behalve als hij in zijn onervarenheid even ‘vergeet’ met zijn vleugeltjes te wapperen).

Goed hxc3xa8?

.

3 reacties op “Knusheid en musheid”

  1. Wat een snuitje! Ziet eruit als een egelmuisje, doch die bestaan niet. Stekelmuizen wel, maar die zien er weer anders uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *