Ga naar de inhoud

Flurt

Intrigerende boektitel in een aardig artikel over wolken in Volkskrant Magazine: The Cloudspotter’s Guide – en dat uitgerekend op een dag met een naief blauwe hemel! Zodra ik mijn eerste waarneming doe van een cumulonimbus capillatus incus, kom ik op dit onderwerp terug.

In de oude NZH-remise aan de Leidsevaart is dit pinksterweekend van alles te doen op kunst- en muziekgebied. FLURT, heet de grote, heerlijk rommelige manifestatie, waaraan tientallen kunstenaars uit de omgeving meedoen.

Mijn vader werkte het grootste deel van zijn leven bij de NZH en ik had er ooit een vakantiebaantje, zodat er voor mij nog wat jeugdsentiment aan het gebouw kleeft. Zo’n groot, leegstaand complex spreekt sowieso tot de verbeelding. Willemien Spook maakte gedichten bij de foto’s die ze er nam (ik hoop dat er een boekje van komt!) en Jaap Binnema schilderde het (ik houd hier een kleine slag om de arm).

Binnem

Iemand die niet verlegen wordt van een beetje expositieruimte is Piet Zwaanswijk; geef die man een hal en…

Bonus: je ziet je stad weer eens vanuit een ander perspectief. In het kantoor op de eerste verdieping maakte ik door een rond raam deze foto van een kunststukje van Jos Cuypers.

 

Soms ben je (als adspirant lid van de Cloud Appreciaton Society) ook wel weer blij met een wolkenloze hemel.

.

1 reactie op “Flurt”

  1. De NZH-remise ken ik al een leven lang. 15 jaar geleden introcudeerde ik de remise aan dochter Zwanette: “Hier slapen de bussen!” wat toen voor een vierjarige een eeuwige herinnering blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *