Ga naar de inhoud

Vraagje

Wat moeten we ons voorstellen bij de dwaalgast die door Google naar het RaDa wordt doorverwezen met de vraag ‘kan je een laag je beton in je aarden storten tegen onkruid’?

Ze komen hier voor van alles, dat mogen jullie gerust weten. Stront aan de knikker, man overboord, handen in  het haar, Leiden in last, er geen gat meer in? Of allevijf? Het RaDa weet raad!

Alleen die m/v van het onkruid, op Pinksterzondag, wat moeten we ons daarbij voorstellen? De hele nacht liggen woelen, onrustig dromend van bestrijdingsmiddelen die met hectoliters tegelijk over het kruidenperkje worden uitgegoten en ja hoor… bereklauwen zo groot als tuinparasols verdringen zich (nog tijdens het gieten!) boven peterselie en tijm! De kinderen patrouilleren bij toerbeurt met machetes door de voortuin, maar er is geen vechten tegen, ze verdwalen tussen de opschietende brandnetels en worden nooit meer teruggezien. ‘s Ochtends wordt de m/v wakker met een idee!

Of moeten we het omdraaien? De vraagsteller zit (op Pinksterzondag, je zal het altijd zien!) met een laagje beton in zijn maag, figuurlijk dan. Overtollig beton, wat moet je ermee? Er betonballetjes van draaien? Een kazemat bouwen voor de kinderen? Schenken aan die Stichting Jant.. o nee… Wacht, ik heb het, zag ik laatst geen lievevrouwebedstro in de tuin? Als ik daar nou eens…

Of is hier iemand wanhopig op zoek naar een waterdicht excuus om niet mee te hoeven naar een attractiepark, een volksdansvoorstelling, het dauwtrappen, de camping? “Nee, volgende keer met alle plezier, maar vandaag moet ik nodig 40 cm beton storten. In de aarde. Eind mei, hè. Het is nu het seizoen, als je het te lang uitstelt, komt het onkruid er gewoon doorheen. Vanochtend toevallig nog gelezen in het RaDa.”

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *