Ga naar de inhoud

Touwschrift

Vanaf de Prinsenbrug gezien:

En verder: oren zijn doorgroeiers, lees ik in de NRC. Mannen- en vrouwenoren groeien vanaf de puberteit per jaar 0,2 millimeter.

Het was een prima dag om daar sommetjes mee te maken. Zo zijn er mensen die ik ooit (een halve eeuw geleden, om precies te zijn) met een centimeter kleinere oren heb gekend. En zij mij met 40×0,2= 8 mm minder oor. Bij de huisdichteres is er al 1,5 mm bijgekomen sinds ik haar leerde kennen. En hoe groot kunnen mijn oren eigen maximaal nog worden? Ondertussen deden de regendruppeltjes buiten braaf hun werk.

.

7 reacties op “Touwschrift”

  1. als je negentig wordt groeien je oren 75 jaar lang nul komma twee millimeter per jaar en dat is toch 15 millimeter aan beide zijden. word je drie centimeter breder. Bij de Oude de Gaaij Fortman was dat goed te zien.

  2. En ze lijken ook groter in de loop der jaren omdat de rest ergens in het proces weer gaat krimpen…En nu wachten op het plaatje, ik word gek van de spanning…

  3. Hey ! What happenend! Ik had toch een eigen plaatje! Nu deel ik een plaatje met Schulp. Mooie boel…

  4. Mooi dat schrift.

    Bij die oren is het simpeler. Mijn opa’s hadden elk enorme oorlellen. De oma’s minders, maar die werden dan ook minder oud. Het heeft dus alles te maken met de zwaartekracht die de lellen verlengt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *