Ga naar de inhoud

Etapleur

Is etaleur een beschermd beroep? Of mag iedereen die een etalage volpleurt zich zo noemen? Is er regelgeving op dit gebied? Kan een burgemeester (c.q. 'muggenmeester') een noodverordening uitvaardigen en desnoods de zaak sluiten wanneer een uitstalling spot met…ja, waarmee eigenlijk?

Neem nou de Wagenweg. Daar kan de nietsvermoedende voorbijganger als hij aan de verkeerde kant van de straat loopt, worden geconfronteerd met een compositie van wc-pot, potplant en remlicht / rode straalkachel.

Pressalit

De sanitairredactie van het RaDa drukte de neus tegen de winkelruit, en drukte en drukte, maar kwam niet verder dan drie even onwaarschijnlijke theorieën:

De firma Pressalit heeft een apparaat ontworpen waarmee je een gatenplant kunt opkweken door hem zelf te bemesten. Het exemplaar op de foto dreigt aan het succes van de methode ten onder te gaan doordat het boven de bril uit is gegroeid.

Theorie 2: de getoonde toiletpot heeft ingebouwde verwarming en om aan te tonen dat die naar tevredenheid werkt heeft men een tropische plant in het displee geplaatst.

Theorie 3: Het design is speciaal gemaakt met het oog op kleinbehuisde prostituees met groene vingers, die anders een pijnlijke keuze zouden moeten maken tussen a) een potplant, b) rood licht = klandizie en c) de broodnodige stoelgang. Dankzij Pressalit kunnen de dames (met een beetje improvisatievermogen en flexibiliteit) werk, hobby en natuurlijke behoefte combineren.

Ten slotte een laatste, wel waarschijnlijke theorie: ik heb er weer eens niets van begrepen.

.

3 reacties op “Etapleur”

  1. Ik heb het bedrijf even opgezocht. Ze hebben ook hartvormige closetbrildeksels van hout! De produkten van dit bedrijf zijn allemaal bewijzen voor mijn stelling dat economische welvaart niet persé leidt tot een groeiend inzicht in wat er voor nodig is om de mens gelukkig te maken. Een stelling die ik heb uitgebroed, zittend op mijn closetpotvormige closetbril met closetpotvormige deksel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *