Ga naar de inhoud

Sportdag

“Maar waarom is dat nou belangrijk?” kreet de huisdichteres vanavond vertwijfeld toen mijn geestdrift voor een prachtig gecamoufleerd dropshot of een listig hakje doordrong tot in haar kant van het huis. De sportloze kant, zeg maar.

In mijn kant worden overuren gedraaid. Het is niet anders, ontkennen baat niet, ik ben hard op weg een willoze sportverdwaasde te worden.

Half vijf thuis. Voor ik de krant pak toch maar even kijken of de Italianen er nog iets van bakken tegen Nieuw Zeeland, nee… Slowakije. Ik zet de TV aan, hé ze staan achter en het is spannend. Hé, het wordt 2-0 (twee keer Vittek) en om half zes belt de huisdichteres uit Leiden of ik nog even groente kan halen voor bij het eten. Als ik na tien minuten terug kom met drie preien en een pond verse kapucijners, hebben de Italianen twee keer gescoord en de Slowaken één keer. Dat moet je dus nooit doen, groente halen tijdens het WK! (Scoren terwijl iemand groente haalt, vind ik omgekeerd ook niet kunnen.) Na het laatste fluitsignaal, wil ik die prei op het vuur zetten, maar de ontknoping van de langste tennispartij ooit kan ik toch ook niet missen, die prei bederft niet, het wordt 70-68 in de vijfde set en na de fotosessie van Isner en Mahut bij het scorebord blijk ik maar één klein zapje verwijderd van Robin Haase . Even kijken hoe onze landgenoot van  het Centre Court wordt geveegd door de grote Nadal… Maar hé, niet te geloven, Robin wint de eerste set tegen de nummer een van de wereld! 89% eerste services in! Ik dop de kapucijners bij de televisie, Haase wordt gebroken, verliest een set, tijd om de prei te stoven, maar hé, Haase wint nog een set – die gast is écht goed! Zo goed dat hij pas om vijf voor half negen verliest en dan beginnen onze jongens net hun potje tegen de Ontembare Leeuwen – worden ze eerste in poule E, dat is de brandende vraag. Gelukkig hadden we nog sudderlapjes meegekregen van mijn schoonmoeder, anders was het wel een erg karige maaltijd geworden en je moet jezelf wel perfect in conditie houden, anders is het allemaal niet vol te houden tot 12 juli.

Laat er geen misverstand over bestaan: ik kijk niet naar  nabeschouwingen (behalve op de BBC). Om half elf gaat de TV onherroepelijk uit. 

Iets anders, begint de Tour de France zo onderhand ook niet?

.

3 reacties op “Sportdag”

  1. ‘Kreet’ de huisdichteres, van ‘krijten’. Zoals gereten van ‘rijten’ komt. ‘rijten’ van ‘write’ en krijten van ‘cry’
    Verder ben je niks te mager, ik vind je goed zo, hoeft niet dikker. Ik ben nu ook geen bloemkool halen. Eet sla….

  2. @schulp: sportverdomming zullen we maar denken (‘kreette’ veranderd in ‘kreet’).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *