Ga naar de inhoud

Bieremmers

Verontwaardiging heeft een lage prioriteit momenteel – ik zei het gisteren al – dus zal ik hier zwijgen over de voorbeeldfunctie van de Oranjehelden.

Dat Mark van Bommel het qua meededogen, rechtsgevoel, deugdzaamheid en morele opvattingen lelijk aflegt tegen Marcus Aurelius kan sowieso niet als een verrassing komen voor wie de ontwikkelingen in het internationale voetbal enigszins heeft gevolgd. En gezien het functieprofiel voor een centrumverdediger kom je nu eenmaal eerder uit bij een Johnny Heitinga dan bij het type Fransiscus van Assisi.

Over matigheid zullen we het ook niet hebben. Dat de selectie na acht weken ascese wel trek heeft in een biertje, kan ik ook begrijpen. Alleen, hebben jullie die bieremmers gezien waarmee sommigen liepen te zeulen tijdens de huldigingen? Xavi en Iniesta hadden in zo’n glas sámen een bad kunnen nemen! Misschien heb ik de ontwikkelingen in het internationale drinken niet oplettend genoeg gevolgd, maar míj verbaasde de vanzelfsprekendheid waarmee onze jongens uit deze containers dronken.

Die glazen deden me denken aan een cartoon van de briljante Glen Baxter, met het onderschrift ‘Naarmate de avond verstreek, begon ik te vermoeden dat ik mij in het gezelschap bevond van een wanhopig man.’

 

 

4 reacties op “Bieremmers”

  1. In de Volkskrant van onlangs een groot artikel over het aardse paradijs Chersonissos, waar voor 10 euro een “emmer” cocktail te verkrijgen is (en in happy hour, neem ik aan, dus 2 voor de prijs van 1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *