Ga naar de inhoud

Actuaprak

Qua actualiteit is het weer eens zo’n gooi-maar-in-mijn-petdag.

Lucassen, de Shrek van de Badelochstraat (de Rada photoshop-redactie is te lui om een paar van die hoorntjes aan de PVV-kop te plakken) wil nu praten met zijn voormalige buren en hen uitleggen dat het allemaal niet zo rot was bedoeld. Dat hij weliswaar heeft gebulderd dat hij persoonlijk bij ze in de brievenbus zou pissen, maar dat hij was vergeten er bij te zeggen dat zijn urine naar viooltjes en kamperfoelie ruikt.

Volgens de Universiteit van Wageningen) maakt de elektromagnetische straling van de mobiele telefonie onze bomen kapot. Die krijgen vlekken, bloedingen en bastknobbels door onze communicatiedrift – met een beetje pech gaat de hele natuur naar de knoppen. Anderzijds, volgens de afdeling Humane Voeding van de Universiteit van….uh… Wageningen (ik lees het één bladzijde verder in het HD) is groente uit een pot (van HAK) of sap uit een pak wel degelijk gezond. Dus kennelijk ook groente die is gekweekt in agrarische gebieden met volledige dekking van T-Mobile of Vodafone.

En hier in Haarlem gaat gemeentesecretaris Saskia Borgers bijklussen als voorzitter van de Stichting Milieudefensie, die vóór viooltjes, kamperfoelie, en ongepotte, onbespoten groente is. Muggenmeester Schneiders stelt zich in dezen (klimaat)’neutraal’ op; B&W ziet geen ‘formele bezwaren’, zegt hij. Over de informele bezwaren zwijgt hij wijselijk maar (je zal het altijd zien!) daar wil die dekselse Louise van Zetten van D66 nou juist over beginnen, volgende week in de gemeenteraad. Zij vindt Borgers’ benoeming ‘pikant’ en ook VVD-fractievoorzitter Eric Lucassen Wouter Rutten vreest loyaliteitsconflicten. Hij verwijst zorgelijk naar het verzet van Milieudefensie bij de Schoterbrug.

En hoe reageert Saskia Borgers zelf? Die ziet geen vuiltje aan de lucht. In een reactie op haar verkiezing zegt zij: “Ik ben niet van de protestgeneratie. Mijn generatie is een pragmatische, ik ben een bruggenbouwer.”

Een bruggenbouwer! Zo, VVD, ook weer geregeld! En over tunnelbouwen zegt ze tot opluchting van de RaDa-reda niks.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *