Ga naar de inhoud

Informatiestop

De NS kent geen ‘storingen’ meer, alleen ‘verstoringen’ en sinds gisteravond is er ‘ 1 ongeplande verstoring’.

 

Dat valt te overzien, denkt de leek die de 9292OV-site bezoekt. Alleen betreft het hier de verstoring door brand in de relaisruimte van Utrecht CS en ligt het treinverkeer in de wijde omgeving plat.

De huisdichteres moest vanochtend naar Woerden en hoopte met assistentie van 9292OV een sluiproute te vinden. Immers: ‘Samen met de 9292 reisadviseur stelt u de ideale OV route samen binnen Nederland, tegen het voordeligste tarief.

Niet het voordeligste BEL-tarief, want je betaalt €0,70 per minuut, met een maximum van €14,-.

 

Dat is prijzig, denkt de leek, maar anderzijds… Er is gelukkig een maximum en zo’n reisadviseur zit daar wel twintig minuten voor je te puzzelen en te bemiddelen. Bij Breukelen weet hij nog een gepensioneerde pontbaas te wonen, die soms voor een kruik goede jenever… En het laatste stuk, vanaf Kamerik, zou je dan eventueel met met de geitenwagen van zijn neef…

In de praktijk stond de huisdichteres om zeven uur des ochtends in haar ponnetje te bibberen en te wachten en te wachten en te wachten en te wachten en te wachten en te wachten en te wachten. Na negentien minuten kreeg ze een medewerkster aan de lijn, die met haar klantvriendelijkste medewerkstersstem bevestigde dat er geen treinen gingen naar Woerden. De NS zet bus…

‘PING!’

PING??

Ze was weggepingd!!! Een maximum van €14 betekent niet dat je nooit meer dan € 14 betaalt, hoe lang je ook informatie tankt; het betekent hier dat een gesprek na €14 : 0,70 = 20 minuten automatisch wordt beeindigd, of je je inlichtingen nou hebt gehad of niet.

Het zijn louche praktijken, waarvoor menige onschuldige PVV-er zou worden opgehangen aan de hoogste boom!

.

1 reactie op “Informatiestop”

  1. ‘Vest op prinsen geen betrouwen’ , ‘verwacht weinig van anderen’ er is kortom dacht ik genoeg dichterlijk vermaan om nooit een hulpdienst te raadplegen, nog geen 112 in het stervensuur zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *