Ga naar de inhoud

Ladderloos

In de serie onvermoede apparaten vandaag een hoofdrol voor de ladderloze glazenwassers langs de Krommerijn in Utrecht. Ladderloos en emmerloos. Ze bedienden een 6 à 7 meter lange, uitschuifbare steel met aan het uiteinde een spons. Ideaal voor glazenwassers met hoogte- en/of watervrees.
Het water werd door een slang omhooggeperst.


“Zit er ook nog een cameraatje aan, zodat jullie wel naar vrouwen kunnen gluren?” vroeg ik aan de mannen. “Ja, we nemen het nu ook op!” zei er een, grijnzend, dus de innovatie gaat in dit geval nu eens niet ten koste van the perks of the job.

Meer onvermoede apparaten: de dieptemeter, de vierpotige spin, de verschroeier, de uttelaar, en alles van Growepa (hé, zie ik daar nou de Shrek van de Badelochstraat?)

11 reacties op “Ladderloos”

  1. Is natuurlijk een superuitvinding, maar ik vraag mij af of je met dat ding ook de kozijntjes lekker schoon krijgt…

  2. Inderdaad Suzanne, bovendien ladderloos is liefdeloos, je moet als bewassene m/v toch het olijke hoofd van de glazenwasser m/v voor het ram hebben om deze te noden voor een kopje koffie en w.v.t.t.k. Nog weer een oud ambacht dat door moderne techno wordt uitgehold. Bah!

  3. Dat noemen ze nou innovatie. Europa verbied het werken met een ladder op een hoogte van meer dan 5 meter, en de glazenwasser staat weer met beide benen op de grond. Zelf ben ik voor een poëtischer oplossing. Je hebt die eenpersoons helium ballonnen. Samen met een emmertje sop vederlicht langs de gevels, wat mij betreft met links en rechts een vleugeltje.

  4. Mijn glazenwasser kwam ook met zo’n ding. Ik voelde me bekocht. Toen ik een dergelijke uitschuifbare ramenwisser tegenkwam bij de Aldi-markt bedacht ik me dan ook geen moment. Wat hij kan, kan ik ook. Ik rekende uit dat ik de aanschaf ervan met twee keer ramenwassen break-even zou zijn. Ik kocht het ding en ging aan de slag. Maar een toevallig passerende glazenwasser kon mijn gestuntel met die stok niet aanzien, haalde een ladder, jawel, en nam het van me over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *