Ga naar de inhoud

VVD-bom-barie

'Bom VVD onder digitale schijf' kopte Grote Broer het HD woensdag. Er lagen al springstofladingen van de Ouderenpartij, de SP, de Actiepartij en het CDA en met die VVD-bom erbij zou de explosie kracht genoeg hebben om wethouder Rob van Doorn te stoppen of af te remmen. 

Voor wie er geen sikkepit van begrijpt:

De digitale bezoekersparkeerschijf vervangt in Haarlem per 1 januari de kartonnen bezoekersschijf die je in buurten met een parkeervignet aan je gast kunt geven. Het kenteken van bezoekers (bijvoorbeeld 24-XH-ZZ) kun je (mits in het bezit van een eigen unieke activeringscode) met je mobieltje of via de PC doorgeven aan de instanties, zodat die bij controles weten of ze moeten beboeten of niet.

Wie zijn er tegen het plan?

 1. Bejaarden die niet essemmessen of peeceeën
 2. De digibeten en digifoben onder de 65-minners.
 3. Degenen die duistere figuren op de koffie krijgen.
 4. Figuren die geen zuivere koffie komen drinken.
 5. Ieder wiens privacy hem lief is.
 6. Iedereen die tegen complicatie is als het geen vereenvoudiging is.
 7. Iedereen die tegen verandering is als het geen verbetering is.
 8. De overige Haarlemmers.

Wie zijn er voor?

 1. Wethouder Rob van Doorn (Groen Links)
 2. Wethouder Rob van Doorn (Groen Links)
 3. Wethouder Rob van Doorn (Groen Slinks)

Als  er in deze stad één monomane man is met een missie, is Rob van Doorn die monomane man met een missie.

Zodra het eerste vuurwerk van 2011 knettert en knalt, moeten en zullen de eerste Haarlemmers – in dichte kruitdampen, belaagd door voetzoekers – hun bezoekers digitaal aanmelden. Het is voer voor psychologen. Niemand weet wat Van Doorn drijft, waarom die onnozele digitale bezoekersschijf (die helemaal geen schijf is) zo ontzettend veel voor hem betekent, waarom hij doordendert als een opgevoerde pantsertank in een akker met babymaïs, door niets en niemand te stuiten.

Want die beloofde VVD-bom bleek een blindganger. Nee, een klappertje. De liberalen zijn alweer om.

Van Doorn heeft hun verzet in de kiem gesmoord door een gratis sms-cursus in de aanbieding te doen voor stadgenoten die er echt niet uit komen. En voor wie geen mobieltje heeft, wordt er een heus call-center ingericht. En bij iedereen die geen gewone telefoon heeft en wel huisbezoek, is Van Doorn bereid hoogstpersoonlijk langs te komen (op de fiets, want die parkeerplek is al vergeven) en op eigen kosten naar parkeerbeheer te sms-en EN te mailen, op roomsoezen te trakteren en ten slotte de afwas te doen. Alles om zijn digi-droom te kunnen verwezenlijken.

Vermoeden van de voltallige eenpersoons RaDa-redactie: nu Van Doorn zijn doel heeft bereikt en de kartonnen parkeerschijf per januari is afgeschaft, zal hij waarschijnlijk snel de politiek verlaten.

Bij gebrek aan een nieuwe uitdaging.

.

6 reacties op “VVD-bom-barie”

 1. Weer zo een figuur die uit verveling zijn gespriets (gespritz), zoals een kater, wil achterlaten in onze Haarlemse buitenstad (binnenstad doet niet mee want daar mogen heleMaal niet meer de familie leden langskomen zonder te betalen) ….Ik was hier, en U zult het weten! Gelukkig bewijst dit dat de mens in kwestie al weet dat hij niet meer herkozen wordt.Endas best een fijn idee.

 2. Wordt het al in andere gemeentes gebruikt, of mogen jullie het volle arsenaal aan kinderziektes incasseren?

 3. Marius (RaDa-reda)

  @Xiwel: Ik weet het eerlijk gezegd niet. ‘Digitale parkeerschijf’ levert bij Google wel verdacht veel ‘hits’ uit de Haarlemse Burgwalbuurt op, waar een experiment werd gehouden. Het verzet geldt trouwens vooral de digitale bezoekerskaart, de rest is (voor zover ik weet, als autoloos burger) tamelijk onomstreden.

 4. Op de gemeentelijke webstek staat het formulier waarmede ik twee (papieren) bezoekersschijven voor het jaar 2011 heb aangevraagd. Heb ik soms iets gemist of de gemeente Haarlem? Ik ben benieuwd……

 5. Uit de bevestiging:

  “Bezoekersparkeerschijven kunt u wel digitaal aan vragen, wijzigen en beëindigen, maar gaan niet direct in. Deze parkeerschijven worden namelijk nog op papier uitgegeven na ontvangst van betaling. Betaling kan via incasso of acceptgiro.”

  Ik verkeer dus in blijde afwachting 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *