Ga naar de inhoud

Nul reacties

Ja, ook ik kwam er soms. Niet om zelf te reageren. Meer om een vinger te leggen aan de onregelmatig kloppende pols van de Haarlemse samenleving (soms koortsachtig, soms zwak).

Ook was het voor mij een vindplaats van steeds nieuwe orthografische rariteiten en grammaticale uitwassen en volgde ik er als amateurpsychiater de ontwikkeling van de geestdriftigste deelnemers aan de discussies.

Hoe zouden ze het maken? Het HD-forum ligt al ruim een week plat, sinds de vernieuwing van de website.

Is er opvang voor de ergste verslaafden? Of worden ze wreed aan hun lot overgelaten –  gevaarlijk opzwellend van ongeventileerde opinies, ongeloosde azijn, opgekropte ressentimenten en onvervuld polemisch verlangen? Is Grote Broer het HD zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid jegens the likes of Hildebrandt, K. Daver, Kallenbach, H. Sloos, De Mug, Ouweman en al die andere habitués?

En stel dat de technische problemen worden opgelost en dat dat gehate testbeeld verdwijnt en ze eindelijk weer kunnen inloggen, dan nog is het maar zeer de vraag of alles ooit weer wordt zoals vroeger. Want voortaan zullen alle reacties, c.q. beledigingen, aantijgingen en hatelijkheden, eerst worden ‘gewogen’ door ‘een extern bureau’…

Dat wordt alvast gemeld op de vernieuwde site. Voorlopig (dwz zo lang de technische problemen voortduren) reageert de harde kern met zeldzame terughoudendheid.

 

 

12 reacties op “Nul reacties”

 1. Marius (RaDa-reda)

  @Richard: Uh… dan moet ik misschien in m’n eentje ook nog eens een voltallig extern bureau worden. Zoals het momenteel gaat, ben ik erg blij met (het niveau van)de reacties.

 2. Marius, ik zal je niet langer in verlegenheid brengen met mijn aanwezigheid op jou blog. Het laatste wat ik wil is het niveau van de hier gevoerde discussies in nadelige zin beïnvloeden. Maar desondanks wil ik van de gelegenheid gebruik maken om je aandacht te vragen op het nieuwsfeit dat de elite heeft geen antwoord heeft op opkomst populisme.

  Het staat een ieder natuurlijk vrij om de aanstaande BTW verhoging op de cultuurkaartje als grootste vorm van barbarij jegens de mensheid te beschouwen maar persoonlijk wordt ik meer geraakt door de maatregelen die mensen in de bijstand moeten ondergaan. Keer op keer worden deze gemaltraiteerd zonder dat ook maar een persoon op dit blog ze een blik waardig gunt, laat staan enige compassie toont.

 3. @H.Sloos: Nog nooit was stoppen met reageren op het RaDa zó eenvoudig: zonder extra kosten en met onmiddellijke ingang!! Gewoon niks meer schrijven, en je hoeft niet te vrezen voor herinneringen, aanmaningen en dwangbevelen.
  En mocht je je later bedenken, ben je hier natuurlijk weer van harte welkom.

 4. @H.Sloos Mijn beste, het is water naar de zee dragen..Op mijn school kom ik in aanraking met de aller armsten in onze samenleving. (en dat nog afgezien van het verdriet van het achterlaten van vaderland en moedertaal…) Mijn contract loopt in Juli 2011 af.En dan is het onder druk van het Rijk gedaan met het mensen helpen een nieuw en menswaardig bestaan opbouwen…Blijf nu maar ajb reageren. Dan blijft de druppel op de gloeiende plaat soort van imaginair beperkt…Doen hoor!

 5. Het HD overspeelt zijn hand en laat zich middels TMG marionetten inrichten. ‘We’ staan aan de vooravond van de burgerjournalistiek en elitair geknip …de lof der zotheid kan beginnen.

 6. Nee, HD heeft eindelijk korte metten gemaakt met zelfingenomen internetterroristjes die zich Witlof noemen en véél te lang (nota bene als moderator!) de ruimte hebben gehad op de HD-site, met tamelijk veel ongelukken tot gevolg. Blij van deze types af te zijn.

 7. Ach het broodschrijvertje blaft vanuit zijn eigen werkelijkheid nog wat na… tijd zal het leren 😉

 8. @Richard S,12/19/2010 om 02:06

  Gelijk heb je , ben blij van de ergenis aan die amateur moderators af te zijn ,zwaar trauma door opgelopen, nu nog die elitaire derderangs journalisten c.q. ANP kopieerders er uitflikkeren en dan wordt het misschien nog wat met het kleine broertje van elite krant de Telegraaf.

 9. Marius (Rada-reda)

  @Richard: op de HD-site zie ik nu niks meer over de reacties. Komen ze nog wel terug?
  @Hadjememaar: vergeet niet, er is maar één HD en dat is óns HD (net zoals je maar één vader of moeder hebt, of kin of nek; je moet er bij gebrek aan alternatieven mee leren leven). Beetje ondankbaar trouwens, jullie hebben daar lang je feestje kunnen vieren.

 10. @Marius.

  Om een antwoord op je eerste vraag in het artikel te geven: redelijk goed, zo heeft Hildebrandt het druk met zijn eigen virtuele krantje, K. Daver heeft zijn schaatsen uit het vet gehaald en Kallenbach heeft het druk met de PvdA chagrijn fittie, H. Sloos doet zich te goed aan oliebollen op al die rooie afterparty’s die hij afloopt en De Mug probeert nu de landelijke politiek te hervormen, Ouweman probeert overigens zijn nieuwe smartphone te ontdekken. En ik, ik ben nog steeds – in het belang van een Haarlem 2.0 – kritische noten aan het rondstrooien.

  P.s. Kan jij niet eens een leuk stukje hier plaatsen over het plan ‘Schaakbord op de Botermarkt’; grutnieuws is aan je grote broer nl. niet besteed.

 11. @Witlof: Mijn HWP-clubgenoot Peter Zoetemeier is de initiator. Het zou prachtig zijn als het doorging; dat stukje is geen probleem. Ik wacht een geschikt moment af (eerst even de sneeuw van de Botermarkt laten dooien).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *