Ga naar de inhoud

Nasmakken

Zo, Grote Zoendag (lebberdeflebber, smakkerdesmaksmak) ligt achter ons en zo langzamerhand gaan we, met schoongeboende wangen,  over tot de orde van de dag.

De kerstbomen met kruis / zonder kluit staan al bij de vuilniscontainers. En wat zie ik daar nou scharrelen tussen de afgedankte eindejaarsmeuk?

 

Nee, het scharrelt niet – het is een kersthertje, gevild en met een gehavend gewei… Niet geprolongeerd tot 2011.

****

Hier in Haarlem ruziën we nog even door over wat er nou precies gebeurde in de Nacht van de Korte Lontjes (voorheen Oudejaarsavond). In Parkwijk werd het de Nacht van de Lange Latten; de ME rukte daar uit toen er een straatvuur werd gestookt en piekte al zeer vroeg in het jaar. Filmopnamen van dit openluchtoptreden zijn te zien bij Rob Jordaan, die een weblog bijhoudt over Haarlem Oost. (Zie de links rechts – categorie Binnensteeds)

****

De gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie (in A’dam wegbezuinigd, in Den Haag fel omstreden) blijft in Haarlem zeker bestaan tot 3000 AD, verzekerde Muggenmeester Bernt Schneiders de aanwezigen, die gemiddeld drie kwartier in de rij hadden gestaan om hem de hand te kunnen schudden en de eerste bitterbal van B&W Catering te nuttigen – ja, zo heet dat bedrijf echt! De haring was van pre-crisis kwaliteit: de porties gul en de vlaggetjes hingen, ondanks de financieel sombere tijden waarin de overheid leeft, niet halfstok.

Tijd om van mijn totale wereldvreemdheid blijk te geven. Jeroen Fritz (PvdA), Beste Lokale Webpoliticus, stond ook in de Gravenzaal, één hand nonchalant in zijn broekzak. “Staat ie nou stiekem te twitteren?” vroeg ik aan Gerrie Hondius, die beter is ingevoerd in de wonderen van de telecommunicatie. “Kan dat, blindtwitteren?”

Gerrie dacht van niet, met haar i-Phone. Jeroen Fritz zei desgevraagd dat híj het niet kon, nog niet, maar als wij het Eerste Haarlemse Blindtwitterdictee organiseerden, zou hij zeker gaan oefenen.

Als het doorgaat, zijn de nul volgers van het RaDa de eersten die het weten.

.

3 reacties op “Nasmakken”

  1. Ja, het moeilijkste karwei van het jaar ligt weer achter ons: het ontwarren van de kerstboomverlichting. vergeleken daarbij is de belastingaangifte van ton h. a walk in the park

  2. @schulp: Tja, Ton Hooijmaijers… Google zou ook een functie moeten hebben voor mensen die plotseling UIT het nieuws verdwijnen (‘Google anti-trends’ of zoiets). Hoe zou hij het maken?
    @Mrcl: Twijfelgeval. Maar als het Haarlems blindtwitterdictee er komt maak ik plechtig een account aan, dan kun je me desgewenst ‘echt’ volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *