Ga naar de inhoud

Cybervasten

“Hebben jullie de voorpagina van het HD gezien?”

De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “Van die tsunami bedoel je? Ja, afgrijselijk, hè, onvoorstelbaar, wat een ellende daar. Er dreigen nu meltdowns bij Fukushima. Meer dan 200.000 geëvacueerden..”

“Nee, ik bedoel Guusje Tromp!”
De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “Guusje Tromp? Moeten we die kennen????”
“Guusje Tromp van Facebook, Hyves en Twitter.”
De VKR: “Ja…?”
“Het stond zaterdag op de voorpagina. Guusje stopt ermee. Tijdelijk, hoor. Ze gaat cybervasten. Vanaf Aswoensdag. Afkicken van de sociale media.”

De VKR: “Uh… juist ja. Dus Guusje Tromp van Facebook, Hyves en Twitter gaat stoppen met Twitter, Facebook en Hyves, komt het daarop neer?
“Ja, ze is ook HD-verslaggeefster en ze gaat er nu vier keer een stukje over schrijven. Tot Pasen.”
De VKR: “En dan herrijst dat twitterding weer? Hé, weet je wat jij doet, misschien kun je haar oude tweetjes herlezen, die staan vast nog wel ergens. Laat ze bundelen!”

“Nee, begrijp me niet verkeerd. Ik ken Guusje niet, ik volg Guusje niet, ik heb haar nooit bevriend of ontvriend of zo. Het enige is, in haar eerste stukje over het ontwenningsproces schrijft ze over haar intieme omgang met haar iPhone4. Hij (het is een mannetje) mag naast haar slapen op het kussen. Ze heeft zelfs een koosnaampje voor hem: iPokkie. En hij gaat mee onder de douche…”
De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “Zanik toch niet zo, ouwe sok, zo zijn die jonge mensen tegenwoordig, dat zal jij als Nokia-saurus nooit begrijpen. Jij hebt je 06-nummer op een verfrommeld briefje in je portemonnee zitten. Weet je…”

“Nee, ik geef toe, ik heb de boot gemist. Maar praat me bij, jongens, alsjeblieft. Want die Guusje stopt haar iPokkie als ze gaat douchen in een speciaal washandje. ‘Blijft hij droog’, schrijft ze teder.”
De VKR: “Chill.”
“Nee, maar… DROOG? Is het een waterdicht washandje? En wat dóet ie in dat washandje? Ligt ie te trillen van ongeduld in het zeeprekje terwijl Guusjes berichtjes binnenstromen? Heeft ze twee washandjes, een voor het schrobben en boenen en een ander met iPokkie inside? Of zit iPokkie in het waterdichte washandje waarmee ze zich afpoedelt, zodat ze af en toe even oogcontact met ‘m kan zoeken om zeker te weten dat ze niet aan het vereenzamen is en…”

De VKR: “Hé, het is goed met je! Stuur haar een handgeschreven brief als je het zo nodig zeker wilt weten van dat washandje. Of maak zelf een account aan. Nog veertig nachtjes slapen, dan is ze weer online, kan je het vragen. Wij gaan nu het wereldnieuws volgen, als je het niet erg vindt.”

 

 

3 reacties op “Cybervasten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *