Ga naar de inhoud

Vorlesebühne

Aankondiging: De Vorlesebühne bij de Nieuwe Teisterbant

Op woensdag 23 maart is de Vorlesebühne te gast bij de Nieuwe Teisterbant in Grand Café Brinkmann (de bovenzaal) aan de Grote Markt in Haarlem. Vorlesebühnes zijn een overgewaaid fenomeen uit Berlijn, waar net na de val van de Muur een manier moest worden gevonden voor de bewoners van oost en west om elkaar te leren kennen. Op vaste podia wordt sinds 20 jaar nog steeds wekelijks of maandelijks kort, vaak geestig proza voorgelezen. De eerste Nederlandse Vorlesebühne bestaat nu ruim twee jaar en heeft een vast podium in een gerestaureerde houtzaagmolen in Utrecht.

Voor de Nieuwe Teisterbant is een speciaal programma gemaakt met vier schrijvers: G. Drios, Jan Veldman, Kasper C. Jansen en Sylvia Hubers. Haarlemmer Steven de Jong van het duo Starla zingt vreemde operetteliederen. Het thema is ‘Hamer & Aandeel’.

Aanvang 20.30 uur, zaal open 20.00 uur. Duur van het programma ongeveer 5 kwartier.
Entree voor leden van de Nieuwe Teisterbant gratis, niet-leden 7,50 euro. Info en reserveren: http://www.nieuweteisterbant.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *