Ga naar de inhoud

Klagers

Ik probeer het in principe te beperken, maar er zijn dagen dat het klaagsel eruit lekt voor ik er erg in heb. Over nietige ongemakken of een vaag onbehagen, meer is het meestal niet.

Gistermiddag kloeg ik ook even, om niks, zonder overtuiging, en toen moest ik boodschappen halen. Terwijl ik nog voor mijn eigen voordeur stond te teuten, hoorde ik de brievenbus van de buren klepperen. Het was de bezorger van een huis-aan-huisblad, die nu zachtzoevend naderde in zijn scootmobiel.

“Zal ik ‘m van u aanpakken?” vroeg ik.
“Ja, graag. Dank u. Zo, dat scheelt alweer”, verzuchtte de man. Het klonk alsof ik hem had bevrijd vanonder een enorm rotsblok dat op zijn borst drukte.
“Valt het u zwaar?”
“Nou, ik ben net ziek geweest, moet u weten, ik moet er weer helemaal in komen. Ik doe vandaag alleen de mensen die bellen als ze ‘m niet krijgen.”
“Weet u precies wie dat zijn dan?”
Hij knikte zonder trots.
“Ja, wij hebben ook weleens gebeld.”
“Dat weet ik.”

Hij wist het. Ik kwam voor op de lijst, ik hoorde officieel bij de klagers in zijn wijk. We wisselden nog een paar woorden en toen trok hij op. Hij moest verder, er waren er meer zoals ik. Hij wurmde de scootmobiel tussen twee kluwens geparkeerde fietsen door en nadat dat was gelukt, nam hij ook de bocht naar links zonder brokken.

                                       

4 reacties op “Klagers”

  1. @margo: Zeer vereerd! Dat zouden meer Facebookers moeten doen! Heb zelf geen Facebook-account maar ik heb net even meegekeken over de schouder van de huisdichteres. (Die ondanks mijn aandringen niet op het knopje ‘delen’ durfde klikken, want voor je het weet… Ze was geloof ik bang dat ze zelf opgedeeld zou worden. Weet jij wat er gebeurt als je op dat knopje drukt?)

  2. Je kunt delen met je vrienden/ vrienden van vrienden/ iedereen = denk ik ook je hele adres- maillijst van Sylvia dan. Je kunt dus kiezen.

  3. Trouwens die foto met de tekst: Het Raarlems Dagklad is het irritante kleine broertje van het Haarlems Dagblad: onafhankelijk, grillig en soms vertederend…
    is door Facebook geplaatst, niet door mij. Razend knap, vind je niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *