Ga naar de inhoud

Overbelast?

Ik ben geen principieel fiscaal procrastinator, het is meer dat ik (zo zit ik in elkaar) liever aangename dingen doe dan saaie.

En dan moet het wel danig tegenzitten wanneer ik mij al op 14 februari of 10 maart of 27 maart of 30 maart buig over de belastingaangifte.

Behalve genot- en gemakzuchtig ben ik ook braaf en gezagsgetrouw. Dus alle dagen vanaf 1 april vallen af. Resteert 31 maart. Dat is de dag.

Dan ga ik niet eerst leuk een RaDa-stukje schrijven, nee, dan zoek ik welgemoed de hele mikmak bij elkaar en rangschik alle paperassen op een speciaal daartoe vrijgemaakte tafel. Ik verdiep me niet in finesses en gewijzigde regelingen; trucs en sluwigheden zijn aan mij niet besteed. Ik wil gewoon even de benodigde getallen doorgeven aan die ambtenaren zodat ze kunnen uitrekenen wat dit jaar mijn bijdrage is om dit land draaiende te houden.

Zo ook vandaag (31maart).

Met dien verstande…

Ik probeer nu al een half uur vergeefs dat elektronische aangifteprogramma op te halen. En een beleefd pop-upje kan er niet af. ‘Site overbelast’ of zo. Stelletje geldhaaien. Heb ondertussen al twintig keer op ‘downloaden en bestelenbestellen’ geklikt. En dubbelgeklikt en driedubbelgeklikt. Lou loene. Hun demonstratiefilmpje doet het ook al niet. Minister de Jager, vraag van een goedwillende particulier, is dit verloren half uur een aftrekpost?

Weer een half uur later. Het laden is nog steeds niet gelukt.

Daar betaal je dan belasting voor.

 

 

2 reacties op “Overbelast?”

  1. Ja, ik had dat gisteren ook. En van die Brave New World achtige spotjes beloven je dat alles al ingevuld is, maar ik moest toch meer vragen beantwoorden dan bij mijn huwelijksvoltrekking. Big Brother weet nog lang niet alles. De Jager, eigenlijk een leuke naam voor een minister van Financien. Beter dan Zalm of Bot

  2. Stom Marius, Ik doe het altijd in het weekend na 1 april dan is het op de server van de belastingdienst lekker rustig..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *