Ga naar de inhoud

Huis-aan-huisrevolutie

‘Schokkend! Dit weekblad wist dit al vier jaar terug!’

‘Heel de stad in rep en roer om de omstreden miljoenendeal rond de aankoop van het postkantoor bij de Raaks. Uw weekblad Haarlem dit Weekend meldde dit ruim vier jaar terug al op de voorpagina.’

Dat was nieuw voor mij, ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar niet alle voorpagina’s van Haarlem dit Weekend van vier jaar geleden staan mij nog even levendig voor de geest. Ze leveren gelukkig het fotobewijs erbij (zie hier) : ‘Is dit ruim 70 miljoen waard?’ vraagt de verlopen kop retorisch.

De gemeente volhardde desondanks in de plannen (of men las Haarlem dit Weekend niet, noch in het weekend noch op werkdagen tijdens kantooruren) en zie wat er van kwam, volgens auteur Peter Kerkhoven: ”Een wethouder onder vuur, geschaad vertrouwen, een miljoenenstrop in het verschiet, een stuurloos college en 19 miljoen gemeenschapsgeld voorgeschoten aan een projectontwikkelaar (Fortress, RaDa-reda).’

Zo davert het door, op een plek waar ik tips en trucs voor het beschilderen van paaseitjes verwacht, staat een fel j’accuse. Wat is hier loos?

Grote Broer het HD heeft heeft het ook gehad met het stuntelende college: ‘Haarlems stadsbestuur lijkt van het padje af’, luidde de analyse van ex-ombutsmuts Janette (sic!) Luichies onlangs en de krant spande al twee WOB-zaken aan tegen de gemeente (en won die).

Keert werkelijk de héle lokale pers zich ineens tegen de vijf witte mannen in het stadhuis? Ah, gelukkig… ‘Woonomgeving Ripperda publieksfavoriet’ / ‘Wethouder Nieuwenburg opent de Wollewei.’

De Schoter van 7 april preekt de revolutie nog niet. Nóg niet…

.

Follow Dagklad on Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *