Ga naar de inhoud

Boze buurman

Mot tussen Muggenmeester en Buffermeester! Bernt Schneiders en Bert Bruijn van resp. Haarlem en Haarlemmerliede zijn vies gebrouilleerd omdat die van ons in Spaarndam tegen die van hullie had gezegd dat hij zich niet moest inlaten met de grote wereld: projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en het grootkapitaal.

Als buffergemeente tussen Haarlem en A’dam moet je wel je plaats kennen. Tussen Haarlem en A’dam dus, en daar de sloten uitbaggeren, de rietkragen bijsnijden, plaggen steken, de zeeltstand bewaken, zorgen dat de Stompe Toren niet instort en de geluidsoverlast van de schapen beperken.

Schneiders zei het voor hun eigen bestwil, zei hij, want een buffergemeente die zich ontpopt tot blufgemeente zou bij provincie en rijk twijfel kunnen oproepen over zijn bestaansrecht. (En voor je het weet grenst Haarlem aan A’dam en dan is helemáál niemand meer blij, behalve A’dam, dan wordt de Amerikahaven overnight doorgetrokken tot aan de Mooie Nel – RaDa-reda).

Maar die Bert Bruijn is danig in zijn wiek geschoten. En in zijn kuif gepikt! Hij boycot met onmiddellijke ingang alle vergaderingen waaraan Haarlem ook  deelneemt. Tot hij ‘signalen krijgt dat de activiteiten van Haarlemmerliede worden gewaardeerd.’

En ook voor onze eigen bestwil waarschijnlijk. Want als ik het goed begrijp is hij zo giftig dat hij niet voor zichzelf kan instaan. Dan loop je de kans dat de twee burgervaders van Haarlem en -merliede elkaar bij zo’n suf regionaal overleg te lijf gaan met hun ambtsketens en dan worden ze allebei in hun voortbestaan bedreigd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *