Ga naar de inhoud

Gedachtenstroom

Wat is natuur nog in dit land, dacht ik, geeft die arme schapen toch een ordentelijke sokkenbreiende herder, dacht ik, en twee gemotiveerde chinese naakthonden bordercollies, in de beste traditie, jezus, ze hoeden die beesten immers al 8000 jaar zonder hulp van zonnepanelen?

Van Australië tot IJsland (met Drenthe ertussenin), dus waarom moet het hier in de Kennemerduinen dan weer zo nodig anders?

Reactionaire denksels, op sommige dagen moeilijker te onderdrukken dan een boer na je derde blikje cola.

 

Vernuftig, dacht ik bij nadere inspectie. Kijk, die schaapskudde bestrijdt de Amerikaanse vogelkers binnen een makkelijk verplaatsbare omheining van schrikdraad en de stroom voor het schrikdraad wordt opgewekt met die zonnecollector, zodat ze geen kilometerslang snoer naar het dichtstbijzijnde stopcontact hoefden te spannen. Wie bedenkt zoiets!

Als er maar geen 220 Volt op staat met dat mooie weer van de laatste tijd, dacht ik even later. Ja, een mens denkt heel wat af.

 

 

1 reactie op “Gedachtenstroom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *