Ga naar de inhoud

Zeven dagen mooi

De AH-caissière in Station Utrecht bood de huisdichteres een bosje gele tulpen aan. Ze aanvaardde het in dank, waar weinig van overbleef toen ze buiten de opdruk op de cellofaanwikkel zag.

GEGARANDEERD ZEVEN DAGEN MOOI.

Dat de Nedertulp geen wildbloem is, beseften we al eerder, maar hiermee was zijn status definitief gedegradeerd tot die van de wokspatel, de barbecue-aanmaakblokjes en alle andere artikelen in het assortiment. Gegarandeerd onkreukbaar, hittebestendig, fireproof, stofwerend, dierproefvrij, anti-aanbak, enz.

We bekeken de bloemen nog eens goed. Ze deden erg hun best om zo geel mogelijk te zijn (nog zes dagen volhouden, meisjes!) en schermden hun stampers stijfjes af. Eentje kon het voor de hele groep verpesten, daar leken ze zich terdege van bewust. We stelden ons klanten voor die zich na vijf dagen nijdig meldden bij de klantenservice met een slappe, gerimpelde tulp. “Hoezo, gegarandeerd mooi, noemt ú dit MOOI?”

Het RaDa geeft geen garanties.

‘Gegarandeerd 7 jaar lyrisch-satirisch’ zullen jullie hier niet lezen. Vandaag is de zesde verjaardag van mijn weblog en dat is al veel meer dan ik op 24 april 2005 had kunnen denken. Ik zou zeggen, trakteer jezelf op een lekker stukje uit het archief, bijvoorbeeld het oudste, Oefening Burgerbevolking. Verrassend actueel!

En zolang ik er plezier in heb, ga ik ermee door. Dat durf ik te garanderen.

7 reacties op “Zeven dagen mooi”

 1. Marius, gefeliciteerd! RaDa is al zes jaar mooi, wat een prestatie, dank voor zoveel leesplezier.

 2. Dezelfde geboortedag als de Vader des Vaderlands.
  Voor de jongere lezers: Willem van Oranje (1533-1584)leider van de Opstand tegen Spanje.
  Spanje? Ja, Spanje

 3. Ik heb nu al meer dan 2 weken een bosje witte rozen thuis staan van de AH.Ik heb er een foto van gemaakt en heb ze het laten zien. Niet normaal. Het kan dus wel!
  Gefeliciteerd met je 6-jarige bestaan beste Marius!!! Wat zouden we doen zonder het kleine/grote broertje van het HD!
  Hulde aan jou en de jouwen! Wat een prachtige verhalen en commentaren! Nogmaals HULDE!

 4. Fijn zo, dan blijf ik je stukjes met heel veel plezier lezen!
  Dank je wel.
  Annebieb

 5. De friet van Mc Donalds blijft gegarandeerd 7 weken intact. Ook na verorbering. Dáár zouden ze eens een stickertje op moeten plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *