Ga naar de inhoud

Burgemegaster

Nog niet geheel compos mentis: net terug uit de Haarlemse binnenstad waar Koninginnedag momenteel zijn laatste stuiptrekkingen vertoont.

Meer dan een foto-impressie zit er derhalve niet in.

We begonnen tamelijk laat en sloom aan de dag, wars van mensengewoel, handelswaar en basgebonk. Voorbij de kermis, in de Anegang, vonden we een kleine enclave van ingetogenheid rond deze harpist. Als Vodafone nog eens om een idee voor een reclamecampagne verlegen zit…

De laatste ijle klanken sterven weg en dan iets met een kekke ringtone. Daar komen ze wel uit.

We dreutelden wat, we snuffelden wat. In de Vijfhoek geen Starla, helaas, maar wel R&B van B&W: Bernt Schneiders (Born to be Wild) on stage, samen met Cassee Pieter Heiliegers Rob van Doorn Jack van der Hoek en nog drie rockveteranen. Er ontstond een ware volksoploop rond de Burgemegaster.

De stadsdichteres kleefde zeker niet alleen uit hoofde van haar functie aan het podium!

De muziek trok ook jongere fans – te jong om de voornaam van hun idool correct te spellen.

We maakte nog een slinger langs het Nieuwekerksplein, maar het leukste feest was wat mij betreft in de Korte Houtstraat, rond de harde kern van de Voetballende Vaders; iedereen die wilde meedansen was welkom.

Nog één foto dan, van de Oude Baaf. Hoog verheven boven de vulgariteit en de rotzooi van de kermis, in de gouden avondzon, in de wetenschap dat ook zo’n Koninginnedag onvermijdelijk weer voorbij gaat.

 

1 reactie op “Burgemegaster”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *