Ga naar de inhoud

Rondje blij

Nog even een rondje blij.

In de weilanden in de buurt van de ruïne van Brederode zie ik de laatste weken soms een ooievaar (m/v), andersoms zelfs twee ooievaars (m+v).

Nog meer blij: Met dat hoofd gebeurt nog eens wat, de poëziebloemlezing van Arie Boomsma – nee, cultuursnobs, meesmuilen doen jullie maar ergens anders! – bezorgt mij buitengewoon veel plezier. Soms lees ik er zelfs buiten in, op een bankje bij een weiland, met of zonder ooievaar.

En mijn derde blij: dankzij een twittertip van Wenz weet ik nu dat de Engelsen een term hebben voor zo’n democratisch paadje waarover ik ooit schreef in Stemmen met de voeten: een desire path.

Dat wenspad stond tussen 35 everyday things you never knew had names

P.S. Dat pad in het Kenaupark heeft inmiddels officiële erkenning gekregen.

.

6 reacties op “Rondje blij”

  1. Over die paadjes was afgelopen week een item bij De wereld draait door. Ze heten olifantenpaadjes en er is een heel boek over verschenen.
    Vierde blij: je club is kampioen! Het tweede van HWP, that is.

  2. Marius: mijn blij is ook een ooievaar, nog dichter bij huis, op het weiland aan de Kleverlaan, over het spoor.

  3. @Gonda: Ik kom er morgen langs, ben benieuwd.
    @iamzero: ‘Happy hour in het denksportcentrum’, ik heb het nog overwogen, maar het leek me net wat te veel van het blije.

  4. Nee, die Arie is meer dan een spierenbundel. Straks blijkt hij ook nog romans te kunnen schrijven.

  5. Voor Het Rondje Blij zetten wilden we graag een reactie van de familie Kikvors, woonachtig in de weilanden en sloten in de buurt van de ruïne van Brederode, uh, familie Kikvors, is daar iemand?

  6. Nou ja, als er zoveel mensen blij mogen zijn dan mijn ‘blij’ er ook maar even; ben even in Nederland en was uitzonderlijk blij met…alles eigenlijk (de FIETS) maar vooral met de balts van de Kieviten ergens nabij Nijkerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *